Nieuws

ESC 5 begint seizoen met tikkie-takka op veld 3

De laatste keer dat de mannen van ESC 5 wonnen van een club uit Lelystad, ging je 4x in de maand naar discotheek The New Break in ’t Harde, speelde Barry van Galen in Oranje, had je een strippenkaart nodig voor de bus naar Timeless, betaalde je een paar gulden voor een Catamaran bij cafetaria De Oosthoek en toen was Lelystad nog een soort Atlantis op de bodem van de Zuiderzee.

Het is 31 augustus 2019, de 243ste dag van het jaar en het begin van het voetbalseizoen (lees: bekerwedstrijd). Matchday: ESC 5 – SV Lelystad 6.

Lelystad is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Flevoland. Vernoemd naar Cornelis Lely, de geestelijk vader van de Zuiderzeewerken. Op uw vrije zaterdag kunt u een heerlijk dagje naar Batavia-stad, winkelen, of ouderwets kijken, kijken en niets kopen. Of ga met vrouw en kinders naar het Aviodrome! Als kers op de taart heeft Lelystad de bezienswaardigheid De Oostvaardersplassen. Met die wilde paarden ja! En natuurlijk heeft Lelystad sportpark “Langezand”, de thuisbasis van SV Lelystad.

Genoeg over Lelystad, nu de focus op ons. We starten vandaag met 2 nieuwe namen in de selectie: Leroy Ponstein en Robbert van Schie!

Het is niet niks om met de grote jongens mee te mogen doen. Door de spanning vooraf zijn ‘de nieuwelingen’ hun sportbroek en sokken vergeten. Daarom kiezen de managers ervoor om de jongens langzaam te brengen met een plek op de bank. ‘Zo kunnen ze acclimatiseren’, aldus manager Rick van Loo.

De meeste jongens hebben 0 trainingen gehad en de hele zomer niks gedaan. Gelukkig de tegenstander ook niet! Op deze zonnige dag begonnen we met redelijk goed spel. Er werd zelfs een keer vaker dan 3 keer overgespeeld naar iemand in dezelfde clubkleuren, en zo af en toe kwamen er combinaties tevoorschijn. Al snel volgde de 1-0 en 2-0, lekker voor ons!

Even dacht Lelystad 6 dat zij in de Ikea stonden, ze werden van het kastje naar de muur gespeeld. KOEKOEK! Dit leidde weer tot een aantal doelpunten voor ESC. Uiteindelijk gingen wij met 6-0 de rust in.

Honger zoals altijd, werd tijdens rust maar 1 doel gesteld door de managers: 10, 10, 10, 10! Het inbrengen van Robbert ‘Hubert’ van Schie en Leroy ‘Cobie’ Ponstein wierp zijn vruchten af. We domineerden de gehele tweede helft tegen SVL 6. Hierop volgde weer veel doelpunten. Tikkie-takka op veld 3 is een feit! 7-0, 8-0, 9-0! Uiteindelijk wisten wij ook de 10-0 te scoren. Siii!! Lelystad kon met een counter nog de 10-1 op het bord zetten. Dit zint ESC 5 op wraak, oftewel de 11-1 volgde kort na dit doelpunt.

Een ruime uitslag, heerlijke pilsjes en een Hutten die geen kramp heeft. Belooft dit iets moois voor komend seizoen? Wij houden u op de hoogte

Sportgroet,
ESC 5