Nieuws

#43 Van de voorzitter

Het officiële voetbalseizoen 2022-2023 loopt ten einde. Toch zijn de komende weken voor een aantal teams nog van groot belang. Het eerste Herenteam moet zich in de derde klasse zien te handhaven via een zware nacompetitie die op zaterdag 3 juni a.s. begint met een uitwedstrijd tegen SV Juliana ’31 uit Malden. Het eerste Damesteam speelt eveneens op zaterdag 3 juni de KNVB-bekerfinale tegen SVZW uit Wierden op sportpark De Haere in Doornspijk. We wensen deze beide teams en de andere teams die met de laatste loodjes van het seizoen bezig zijn heel veel succes.

In onze maandelijkse bestuursvergadering hebben we de concept meerjarenbegroting besproken. De definitieve versie van deze meerjarenbegroting leggen we uiteraard ter goedkeuring voor aan onze leden op de Algemene Ledenvergadering van 2 oktober a.s. Ook hebben we gesproken over de scheidsrechtersproblematiek. In de volgende bestuursvergadering willen we een plan van aanpak vaststellen om tot een structurele oplossing te komen voor het tekort aan scheidsrechters.

De Elburger Sportclub is weer een stuk duurzamer en toekomstbestendiger geworden. Medio mei zijn er op het dak van onze kantine maar liefst 76 zonnepanelen geplaatst. Door een gift van de Rabobank en door de opbrengst van de Pinkstermarkt 2022 hebben we deze zonnepanelen kunnen aanschaffen en installeren. Natuurlijk zijn we hier ontzettend blij mee en trots op. Dank aan de leden van de duurzaamheidscommissie en de leden van de facilitaire commissie voor hun intensieve voorbereidende werk. Ook dank aan de Rabobank, aan de Pinkstermarktcommissie en aan alle andere betrokkenen die een bijdrage hebben geleverd aan dit zonnepanelenproject.

Zaterdagochtend 20 mei was de laatste keer voor de zomervakantie van de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub. Maar liefst 40 jongens en meisjes deden deze laatste keer extra hun best bij de leuke en afwisselende oefeningen met en zonder bal. Het plezier was van de gezichten af te lezen. Na afloop kreeg iedere deelnemer een sleutelhanger van onze ESC-mascotte Botje. Veel deelnemers gaan in het nieuwe seizoen in competitieverband bij de Elburger Sportclub spelen. Alle vrijwilligers van de voetbalschool hartelijk dank voor jullie inzet in het afgelopen seizoen. In september 2023 gaat de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub weer van start. Ben jij 4,5 of 6 jaar en wil je eens kennis maken met de voetbalsport, dan ben je van harte welkom. Deelname is gratis. Iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst en tot september 2023.

Eergisteren organiseerde de Elburger Sportclub haar jaarlijkse Pinkstermarkt. Deze elfde editie is wederom succesvol verlopen. De markt was een paar weken geleden al volgeboekt(!), de kleedjesmarkt was drukbezet en mede door de goede weersomstandigheden wisten zeer veel bezoekers de weg naar onze traditionele Pinkstermarkt te vinden. Dit alles heeft geleid tot een mooie opbrengst voor de club en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Dank aan de Pinkstermarktcommissie en aan alle vrijwilligers voor hun enorme inzet en voor deze geslaagde elfde editie.

Zoals reeds eerder aangekondigd, organiseert de Elburger Sportclub ter afsluiting van het voetbalseizoen op zaterdag 1 juli a.s. haar traditionele familiedag. Op basis van voortschrijdend inzicht hebben we de opzet enigszins aangepast. We maken er een Open Familiedag van waarin we een gevarieerd en gezellig totaalprogramma aanbieden. Vaste onderdelen in deze nieuwe opzet zijn: het sponsor-/bedrijventoernooi, de huldiging van onze jubilarissen en natuurlijk de familiedag zelf. Deze dag staat vol in het teken van leuke activiteiten voor jong en oud. Een springkussen, een spannend toernooi voor kinderen tot en met 12 jaar, heerlijke snacks, gratis schminken, suikerspinnen voor slechts 1 euro, een reeks spelletjes voor de jeugd van 13 tot en met 15 jaar, feestelijke muziek en een gezellige BBQ. Kortom: teveel om op te noemen. Het belooft weer een spetterend evenement te worden waarvoor we al onze leden, vrijwilligers en sponsoren van harte uitnodigen. Mis deze gezellige dag vol plezier niet en komt allen op zaterdag 1 juli!

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub