Nieuws

Bittersweet

Bekerwedstrijd DSV VR1 – ESC VR1, 16 september 2023

13:20 uur kwam Emma als laatste, net op tijd binnenlopen, om de bespreking voor DSV bij te wonen. Noraly verzorgde intussen als 2 spelers, die bij de wedstrijd van ESC 2 met de hoofden tegen elkaar waren geklapt met hoofdletsel als gevolg.
Na het iets uitgebreidere, met magneten ondersteunde tactische verhaal. Gingen wij terug naar de plaats waar de bekerfinale verloren werd. Alle reden om deze nare herinnering te doen vervagen, met een klinkende overwinning. Aart fietste inmiddels met fanatiek supporter pa Bonthuis al richting Doornspijk, terwijl wij in de auto nog op Aart wachtten. Stukje miscommunicatie en dat de coaches niet geheel scherp waren. Bleek ook uit de vergeten tas met hoedjes en hesjes, die in de bestuurskamer was achtergelaten. Ook vandaag werd bij zomerse temperaturen de warming up gedaan. Met geleende hoedjes en hesjes van de tegenstander. Waarvoor dank aan DSV, maar dat zorgde niet voor enig mededogen. Na een wervelend, overweldigend 1e kwart vd wedstrijd, stond de teller al op 0-4!! Na 44 seconden scoorde Demi uit een voorzet van Melissa. 5 minuten later nam Demi de bal aan in de 16 meter en haalde verwoestend uit 0-2. In de 17e minuut was het Melissa zelf die beheerst binnenschoot en 4 minuten later legde Lisanne Huisman de bal geplaatst in het netje. Na de drinkpauze werd het wat rommeliger, gehaaster, onnauwkeuriger en werd de 1e helft ondanks nog wat kansjes niet meer gescoord. Janneke nam af en toe wat teveel risico, wat leidde tot een gele kaart voor vasthouden van de DSV spits. Later kwam Jans nog een x goed weg, was het nonchalance of ontbrak de scherpte door de riante voorsprong. In de kleedkamer was het, jawel, Lisanne van de Meent die de groep even flink toesprak. Superleuk dat “oud” speelsters, Marinca, Kyra, Lynn en Lisanne dus, hun oude ploeggie kwamen aanmoedigen. Helaas leek de donderspeech van Lisanne niet voor het gewenste effect te zorgen. Met Alyssa voor Demi en Emma voor La-vie en later Sanne van Loo voor voorstopper Anouk. Werd de 2e helft soms te onnauwkeurig en met enig risico gespeeld. In de 48e minuut scoorde DSV de 1-4 en kwam DSV beter uit de kleedkamer. Maar de geringe kwaliteit aan DSV zijde, eigenlijk alleen maar lange ballen vanuit hun laatste linie. Zorgde ervoor dat DSV het bij 1 doelpunt hield. ESC creëerde nog vele kansen; afstandsschoten, die rakelings langs de paal vlogen, een hakkie van Alyssa net niet, kopballen vd Huismannetjes uit mooi aangesneden corners net niet. Uiteindelijk mbv een doorkopbal van een DSV speler, kon Noraly uit een doeltrap van Noa zo alleen op de keeper doorlopen. 1-5. Dezelfde Noraly kon hierna met een steekpassje opnieuw alleen op de keeper af, omspeelde deze en de eindstand werd bepaald op 1-6.
Dit was meteen het beker avontuur. Vios deed wat het aan haar stand verplicht was en gaat als 2e klasser door naar de knock-out wedstrijden. Ik had het nog weleens willen zien, als wij tegen Vios wel met ons sterkste elftal hadden gespeeld……. Maar goed, van 2 teams gewonnen met veel doelpunten. Die ook in onze competitie spelen, geeft goede hoop voor komend seizoen. A.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen IJVV Vr1, waar wij in het verleden eens tegen een mix van IJVV VR1 en VR2 geoefend hebben. En deze wonnen met 4-0. Zaterdag gaan we uiteraard weer voor de winst en pakken we hopelijk de 1e drie punten.