Nieuws

Doelpuntrijk eerste punt bij VR1

Zaterdag 23 september- IJVV Vr1 – ESC Vr1

Om 13:30 uur werden in de bestuurskamer de gastspeelsters van mo-20,Lindsey en Merle, van harte welkom geheten. Met 12 “eigen” speelsters, was de spoeling opnieuw erg dun geworden. Met de inmiddels bekende 4-4-2 formatie, waar tot op heden goede resultaten mee zijn behaald. Moest ook IJVV hiermee bestreden worden. Tijdens de bespreking werd de tegenstander in detail behandeld. Informatie kwam zaterdagochtend ter ore via een informant. Categorie A, zit nog niet helemaal in het systeem en er moesten thuis nog even 2 tenues opgehaald worden. Zodat het gehele team, incluis de gastspeelsters, uniform gekleed was met de benodigde rugnummers. Via een enorme omweg, door wegomleidingen, kwamen we vrij laat pas aan bij het sportcomplex aan de Bergweg. Op een splinternieuwe kunstgrasmat, werd de ingekorte warming up uitgevoerd. 5 minuten later dan gepland, werd afgetrapt voor de 1e competitiewedstrijd in de 3e klasse. Een pittige pot, gezien de aanvalsdrift van de Ijsselmuidense dames, lag in het vooruitzicht. Maar ook de ESC dames lieten hun voeten spreken. Uit een mooie corner van Demi, was het Noraly die de bal binnenkopte. Maarrrrrr……de scheidsrechter keurde de 0-1 af, omdat er geduwd zou zijn. Noraly, de onschuld zelve, was zich van geen kwaad bewust. De IJVV scheids, had gaande de wedstrijd iets vaker zijn rood/witte IJVV bril mogen afzetten. Neem deze vrijwilliger niks kwalijk, zeg alleen dat het af en toe wat genuanceerder mocht. Maar goed, van zulke wedstrijden groeien wij als team en wordt uiteindelijk ons eigen voetbal alleen maar beter. Helaas dus geen 0-1, maar na een kwartier wel 1-0. Dat ESC over mentale veerkracht beschikt, blijkt uit het vervolg van deze pot. Melissa zette eigenhandig de score om, waaronder een prachtig schot in de kruising en zo stonden wij met 1-2 voor. Zo golfde het spel wat heen en weer, met wat meer kansen voor IJVV, door de zgn. lopende speelsters vanaf het middenveld in combinatie met de aanvallers.. Net voor rust schoot, de technisch goed onderlegde IJVV spits, de bal met een volley vanaf een meter of 20 in het rechterzijnet. Met 2-2 werd er gerust en werden de gastspeelsters ingebracht voor La-vie en Fleur. De opbouw ging moeizaam. Veld breed houden en niet te snel voor de lange bal kiezen. Maar proberen rond te spelen tot een opening gevonden is, of als er geen andere keuze meer is, dan een lange bal achter de verdediging van IJVV leggen. De 2e helft was nog maar koud begonnen, of IJVV maakte er al 3-2 van. Niet lang daarna was het weer Melissa, die na de paal uiteindelijk het doel trof. Chapeau voor deze hattrick! Na 49 minuten was het 3-3. Ook nu bleef het, zeker voor de neutrale toeschouwer, een prachtig affiche voor het vrouwenvoetbal. Veel strijd, bij vlagen mooi voetbal, kansen, mooie doelpunten. Maar ook indien nodig, de bal ongegeneerd wegrausen. Alles voor het resultaat, keihard werken voor elkaar en de winst en als dat er niet inzit. Op z’n minst een puntje pakken, waarbij tot het gaatje wordt gegaan. Uit een indraaiende corner van Melissa, was het Lisanne die snoeihard raak kopte. 3-4. Hierna was het IJVV, dat bleef aandringen, op zoek naar de gelijkmaker en misschien wel meer. Rond de 75e minuut, werd de 4-4 binnen gegleden, waarbij Noa geblesseerd raakte aan haar hoofd en een beetje dizzy raakte. Gelukkig kon Noa door en hield het laatste kwartier het doel schoon. De wedstrijd was best sportief verlopen, tot aan het laatste deel. Waar ESC de bal sportief buiten de lijnen tikte, voor een blessurebehandeling aan IJVV kant. Maar IJVV, in hun jacht naar 3 punten, de bal niet terugspeelden en van fairplay geen sprake was. Ook was er na een blessure bij de achterlijn commotie. Eerst werd door de arbiter besloten om een doeltrap te geven, waarna hij ineens terugkwam op zijn beslissing en er een hoekschop van maakte. Ondanks deze incidenten hebben de ESC speelsters maar mooi het 1e punt verdiend en zit er volgens mij nog veel meer in het vat. Volgende week lekker thuis, op veld 1 tegen VVOG uit Harderwijk. Kom ons aanmoedigen, in onze strijd voor de 3 punten.

Hubert bedankt voor het vlaggen en de meegereisde supporters voor jullie steun!!