Nieuws

Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.

Zaterdag 25 november; ESC VR1 – Batavia ‘90 VR 1

Terwijl de coaches nog in een goed verhelderend gesprek met de spelersraad zaten, druppelden de overige speelsters binnen. Na een iets langere Cruijffiaanse bespreking ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Batavia, werd om 14u gestart met de warming up. Ook vandaag werd weer een beroep gedaan op speelsters van de Mo-20. Merle was al aanwezig en Noelle en Tessa sloten na de volle 90 minuten spelen van hun thuiswedstrijd tegen Berkum aan. Hartelijk dank hiervoor namens de begeleiding en speelsters van de Vr1. Met maar 11 eigen speelsters, mede door 3 blessuregevallen, 1 werk en 2 met andere “verplichtingen”, hadden we gelukkig toch 3 Mo-20 wissels. Na wat geschuif in de 4-4-2 opstelling, stond er ook nu toch weer een aardig team. Bal rondspelen, juiste momenten kiezen voor de lange bal en Batavia zeker niet onderschatten, dan moest het ook nu weer goedkomen. Onder toeziend oog van “oud” speelster en trouwe supportster Lisanne vd Meent en de geblesseerden Noraly en Lianne. Leek het ondanks het duidelijke verschil in tenue, toch lastig te onderscheiden wie bij welk team hoorde. Kan ook zijn dat Sinterklaas weer in het land was, want verscheidene balletjes werden kado gegeven aan de tegenstander. Gelukkig had deze veel moeite met uitpakken en was het toch weer ons goudhaantje Melissa, die de 1-0 voorsprong op het scorebord volleyde. Rond de 35e minuut floot scheidsrechter Harderwijk voor een overtreding en kreeg Batavia een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Overigens leek het balletje in de scheidsrechterfluit af en toe vast te zitten, waardoor er soms niet voor pittige overtredingen gefloten werd. Maar ja, net als bij ons team, deed ook de scheids zijn best en die kan ook eens een mindere dag hebben. Terug naar de vrije trap. Deze werd rechtstreeks op doel geschoten en Noa zag de bal naderen en liet op raadselachtige manier de bal zo het doel in gaan. Had vast te maken met “Black out Friday”! Gezien het krediet wat Noa heeft opgebouwd, werd dit haar niet heel erg kwalijk genomen. ESC bleef het proberen en rond de 44e minuut werd uit een afgeslagen bal vanuit de Batavia verdediging, de 1-2 gescoord. Fleur die de bal ineens vanaf 25 meter op de linkerpantoffel nam en met een geweldige boog over de keepster in het doel schoot. Met haar 1e goal ooit werd net voor rust het team dus enorm opgeFleurd. Dat het voetballend te wensen overliet en het beter moest, was duidelijk. Dat je tijd hebt, als je tijd hebt en moet schieten om te scoren en als zij de bal hebben, hebben wij hem niet. Met deze uitspraken wordt het voetballend niet snel beter. Maar uiteindelijk werd toch met nuttige en opbouwende kritieken en een scherpe La-vie. Die de coaches tactisch even de les las, het veld weer betreden voor de 2e helft. Waarin Merle voor Demi kwam. In de 50e minuut was het Melissa die haar 2e doelpunt binnenschoot uit een mooie afgesneden voorzet van Merle. Zo leken de ESC dames het lek boven te hebben en af te stevenen op een flink hogere uitslag. Maar dus niet. Fleur was de beroerdste niet en geheel in Sinterklaasstijl gaf ze een kadootje aan Batavia. Die dit deze keer wel gretig uitpakte en zo was het 3-2 met nog ruim een half uur te gaan. Waar zouden we zijn, zonder onze topscoorder Melissa. Die rond de 70e minuut alweer haar 12e fraaie doelpunt maakte van dit (beker)seizoen, waaronder 2 hattricks! Lisanne kreeg ook nog een enorme mogelijkheid. Op Zlataanse wijze kapte en draaide ze zich vrij, maar vergat te scoren. Noelle en Tessa waren inmiddels ook in het veld voor San en Anouk. De eindstand bleef 4-2. Belangrijkste is dat we als team en individu slimmer en daardoor beter moeten gaan voetballen. Sfeer is top en als het tactisch en technisch ook richting top gaat, kan dit opnieuw een fantastisch seizoen worden. En daar gaan we alles aan doen en maar hopen dat de geblesseerden weer snel aansluiten.