Nieuws

Aanstaande zaterdag kampioenswedstrijd ESC 3

Aanstaande zaterdag kan ESC 3 haar eerste titel pakken sinds de herindeling van de overige senioren in 2016. De toenmalige selectie van het derde elftal maakte plaats voor de jongere generatie. In het eerste seizoen van de huidige samenstelling van ESC 3 werd een acceptabele derde plaats veilig gesteld. Halverwege dat seizoen kwam manager Westerink aan het roer te staan er zorgde in de zomerstop voor enkele drastische veranderingen. Er werden diverse investeringen gedaan om zo te kunnen strijden voor het kampioenschap. Tot op de voorlaatste speeldag werd er gestreden om de schaal maar helaas trok ESC 3 weer aan het kortste eind. De tweede plaats bleek het hoogst haalbaar. In de daarop volgende zomerstop werd er wederom doorgeselecteerd door manager Westerink die niks aan toeval overliet. Wedstrijd na wedstrijd werden de drie punten bijgeschreven in het huidige seizoen, waardoor de platte kar met winterbanden al van stal werd gehaald. Maar op 6 april 2019 vond ineens de eerste verliespartij plaats in de thuiswedstrijd tegen concurrent VSCO. Een week later schoot de kampioensstress nog verder in de schoenen, toen ook de uitwedstrijd tegen Zeewolde werd verloren.  Ondanks deze flinke tegenslag kan het momenteel amper meer mis gaan, mede gelet op het feit dat VSCO in tussentijd ook tegen een verliespartij is aangelopen. Met nog 4 wedstrijden te gaan moet er nog 1 wedstrijd gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen.

Aanstaande zaterdag speelt ESC 3 de thuiswedstrijd tegen Unicum 4. De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur op het hoofdveld van het Burgemeester Bode Sportpark. Wij hopen u in grote getale te mogen ontvangen!