Nieuws

#31 Van de voorzitter

Het voetbalseizoen ’21-’22 zit er bijna op. Gelukkig kunnen alle competities gewoon uitgespeeld worden. Het heeft de Elburger Sportclub ook al een aantal geweldige kampioensteams opgeleverd, die we uiteraard op gepaste wijze hebben gehuldigd.

Maandagavond 16 mei jongstleden ontvingen wij het droevige nieuws dat onze clubman Willem van den Hoorn was overleden. Willem had twee grote voetballiefdes: Vitesse en de Elburger Sportclub. Al in 2007 werd Willem benoemd tot lid van verdienste vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij voor onze club heeft verricht. Willem, de Elburger Sportclub zal je blijven missen. We wensen Bertha, Willem junior, Gerrit, Jessica en andere familieleden veel sterkte de komende tijd.

Nu de coronapandemie achter ons lijkt te liggen, heeft de Jubileumcommissie besloten om ruim twee jaar later dan gepland twee jubileumactiviteiten alsnog te organiseren. Het betreft de Grote ESC-reünie en de historische bestuursvergadering voor oud-bestuursleden in café De Haven. De commissie is inmiddels al gestart met de voorbereidingen van beide evenementen die het komende najaar gaan plaatsvinden.

De voorbereidingen voor de Pinkstermarkt van maandag 6 juni a.s. zijn in volle gang. De Pinkstermarktcommissie is blij met het grote aantal standhouders dat zich heeft aangemeld, waardoor we in principe al vol zitten. Naast het grote marktgebeuren in de stad en aan de haven zijn er ook weer een paar straten ingeruimd voor de traditionele kleedjesmarkt. Het beloofd dus weer een mooie, drukke, gezellige en sfeervolle dag te worden.

Het Leeuwinnen Voetbalfestival is van 6 mei jongstleden verplaatst naar vrijdagmiddag 10 juni a.s. op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. Of je nu lid bent van een vereniging of niet, alle meiden van 7 tot en met 15 jaar mogen meedoen. Voel je heel even een echte Oranje Leeuwin en maak kennis met verschillende voetbalvormen van 2 tegen 2 tot aan pannavoetbal, kortom een voetbalervaring om nooit te vergeten. Aanmelden kan op elburgersc.nl/leeuwin en neem je vriendinnen mee. Tot ziens op aanstaande vrijdagmiddag 10 juni!

De tweede seizoenshelft van de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub is bijna afgelopen. Op zaterdag 18 juni a.s. willen we met alle deelnemende jongens en meisjes de Voetbalschool op een speciale en feestelijke manier afsluiten. Uiteraard zijn alle vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere familieleden en ook vriendjes en vriendinnetjes hierbij van harte welkom.

Zaterdag 25 juni a.s. is het zover. De traditionele Familiedag kan na een onderbreking van een aantal jaren eindelijk weer plaatsvinden. En…..hoe! De activiteitencommissie heeft ter afsluiting van het voetbalseizoen een gevarieerd programma samengesteld waarbij de gezelligheid voorop staat. Een penaltybokaal, een mixtoernooi, gezellige muziek, een DJ, een springkussen, een opblaasstormbaan, een BBQ en nog veel meer. Rond 17.00 uur worden de jubilarissen van de Elburger Sportclub gehuldigd. Laten we er samen met al onze leden en vrijwilligers een mooie en gezellige dag van maken. Komt allen!

De maand juni staat met alle genoemde activiteiten dus vooral in het teken van de afsluiting van een gedenkwaardig voetbalseizoen ’21-’22. Er valt de komende maand nog veel te genieten bij de Elburger Sportclub.

Jaap van der Beek
Voorzitter Elburger Sportclub