Nieuws

ESC 8 kampioen

ESC 8 wist dat het een van de laatste twee wedstrijden zou moeten winnen om kampioen te worden. En laten dat nou ook nog eens twee thuiswedstrijden zijn. Dinsdagavond 17 mei won ESC 8 met 5-0 van DVS ’33 11 uit Ermelo en was daarmee kampioen in de zaterdag 6e klasse. Het vieren van het kampioenschap en de officiële plechtigheden wilden ze graag op zaterdag houden.

Afgelopen zaterdagmiddag speelde ESC 8 een thuiswedstrijd op het hoofdveld tegen VVOG 9, dat op de zesde plaats stond op de ranglijst. Er waren een aantal spandoeken gemaakt en bij de opkomst van beide elftallen werden er diverse rookpotten afgestoken. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken gingen beide elftallen er tegenaan. Dat VVOG 9 niet als figurant in de festiviteiten wilde dienen, was vanaf het begin van de wedstrijd meteen duidelijk. Beide teams knokten voor elke meter en er werden diverse duels werden op het scherpst van de snede gespeeld. Tijdens de wedstrijd was er zelfs af en toe een drone aanwezig om alles vast te leggen op beeld. Vanwege het warme weer waren er in beide helften een drinkpauze ingelast. Vele kansen waren er niet te noteren de eerste helft zodat beide teams met de brilstand de rust in gingen.

De tweede helft gaf een beetje hetzelfde spelbeeld. Met veel strijd en inzet deden beide teams verwoede pogingen om kansen te creëren. Het leek op een 0-0 uit te lopen, tot ongeveer vijf minuten voor tijd. Bij een aanval van VVOG 9 schoot de kramp in de benen bij een van de spelers van ESC 8. Een medespeler hielp hem meteen met strekken, maar dat had tot gevolgd dat de Elburgers twee mensen minder hadden in de verdediging. Daar maakten de Harderwijkers dankbaar gebruik van en strafte het meteen af, keihard werd de 0-1 binnen geschoten. In de laatste minuten ging ESC 8 op jacht naar de gelijkmaker. En de kansen kwamen er, maar helaas werd er niet meer gescoord.

Daarna barste het grote feest los. De sponsoren GS Meppel en VDH Civiel projectmanagement hadden een gigantisch grote slagroomtaart laten maken. Zo groot dat deze uiteraard niet in een keer op ging. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een heerlijk stukje taart. Tevens hadden de sponsoren voor het gehele team T-shirts laten drukken voor het behaalde kampioenschap. De platte wagen van GS Meppel stond inmiddels klaar op de parkeerplaats om daarop een aantal foto’s te maken.

Terug op het hoofdveld van het Burgemeester Bode Sportpark werd de topscoorder van het seizoen nog in het zonnetje gezet met een prijs. En werden de sponsoren bedankt door de kampioensschaal als eerste in ontvangst te nemen. In de kantine van ESC werd het feest voorgezet, om daarna het feest tot in de vroege uurtjes te vieren in café De Haven. Van harte gefeliciteerd ESC 8.