Nieuws

ESC VR1 wint midweeks met 11-0 van ZVV ’56 VR2

De vrouwen van ESC VR1 speelden midweeks voor de competitie tegen ZVV ’56 VR2 uit Apeldoorn. De krachtsverhouding tussen de nummer een ESC VR1 en de nummer laatst van de ranglijst ZVV ’56 VR2 was duidelijk te zien op het veld. Melissa Nap wilde meteen korte metten maken met de tegenstander. Zij scoorde de 1-0 en de 2-0 voor ESC VR1. Daarna mocht Demi Stijf de 3-0 binnen tikken, uit een voorzet van dezelfde Melissa Nap. Na 22 minuten was er een drinkpauze ingelast vanwege de hoge temperaturen. De vrouwen van ESC gingen hierna gewoon door met scoren. Aanvaller Kyra Sie kwam voor haar tegenstander en tikte de 4-0 binnen. Noraly Kragt bracht met een fraai afstandsschot de teller op 5-0. Nog voor rust was het 6-0 door een treffer van Lisanne Huisman.

De ruime voorsprong en het grote aantal wisselspeelsters op de bank van ESC VR1, gaven de trainers Bert Lowijs en Martin Klein de ruimte om in de rust het halve elftal te vervangen. Ondanks de vele wissels gingen de vrouwen vrolijk door met scoren. Het werd de tweede helft van de zusjes Huisman. Nienke Huisman maakte de 7-0 en 8-0, Lisanne Huisman de 9-0. Na de tweede drinkpauze was het wederom Nienke Huisman met de 10-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Melissa Nap de 11-0.

Door deze overwinning blijft ESC VR1 koploper in de 4e klasse. Met nog 3 wedstrijden te gaan, heeft ESC VR1 een voorsprong van 2 punten op Prins Bernhard VR1 uit Uddel. Komende zaterdag 21 mei staat de uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVOG VR1 op het programma. Een week later op zaterdag wederom een uitwedstrijd tegen VVOP VR1 uit Voorthuizen. De laatste wedstrijd op 4 juni mag ESC VR1 het thuis opnemen tegen Prins Bernhard VR1.