Nieuws

ESC wint laatste thuiswedstrijd met 5-1 van vv Elspeet

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de vorige week overleden Willem van den Hoorn. Deze gouden vrijwilliger, vervulde jarenlang diverse taken binnen de vereniging en zal gemist worden bij zowel de Elburger SC en Vitesse.  Bijna dertien jaar lang hebben Willem en zijn vrouw Bertha zich samen met ziel en zaligheid ingezet voor de Vitesse Voetbal Academie, waar ze altijd met een aanstekelijk enthousiasme achter de bar stonden.

De wedstrijd begon goed voor de Elburger SC, die in de 17e minuut op een 1-0 voorsprong kwam door een benutte strafschop van Max Lamberink. In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de thuisclub. Vijf minuten voor rust kreeg Thom Ruitenberg  echter een directe rode kaart, na een vermeende elleboogstoot. Uit de vrije trap die daarop volgde maakte vv Elspeet meteen de gelijkmaker. Iets meer dan een helft moet de thuisclub met tien man de overwinning zien te behalen.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op, de man meer situatie was op het veld niet te zien. Het grote kantelmoment vond plaats in de 64e minuut. Een tweede keer geel, dus rood voor Leon Post van vv Elspeet. Ook de Elburger SC scoorde uit de vrije trap die hierop volgde. Max Lamberink schoot de bal met een mooie curve in de kruising. Daarna was er geen houden meer aan voor de gasten uit Elspeet. In de 73e minuut maakte Donny Mulder de 3-1. Vier minuten later kopte Emre Sahan de bal  snoeihard tegen de touwen. Tenslotte mocht Donny Mulder op aangeven van Max Lamberink de 5-1 aantekenen.

Na de 1-5 van vorige week tegen BAS, dus wederom een ruime overwinning voor de mannen van trainer Siemen Lindeboom. Volgende week speelt de Elburger SC haar laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen sc Rouveen. Er bestaat nog een kleine kans op een periode. De Elburger SC moet dan zelf winnen en vv Oene verliezen.