Nieuws

ESC – Zwolsche Boys 2-0

ESC heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de 3e klasse C door de thuiswedstrijd te winnen van Zwolsche Boys. Vooraf was het verschil tussen beide teams een punt in het voordeel van ESC. Doordat de nummer 6 tot en met de nummer 12 van de ranglijst dicht op elkaar staan, konden de Elburgers deze drie punten erg goed gebruiken.

De eerste helft was het nog aftasten voor beide teams, geen van beide elftallen wilde verliezen. De bal ging voornamelijk van links naar rechts in de verdediging van de Elburgers. Een aantal keren probeerde ESC er via de vleugels uit te komen, maar tot echt kansen kwam het helaas niet. Zwolsche Boys hield het achterin goed dicht en zocht zelf ook niet of nauwelijks de aanval.

Vanaf de aftrap van de tweede helft zocht ESC de aanval. In de 64e minuut was het Donny Mulder die met een fraaie snoekduik de 1-0 binnen kopte. Hierdoor moest Zwolsche Boys zelf vol aan de bak. In de 75e minuut waren ze dichtbij de gelijkmaker. In eerste instantie kreeg keeper Thomas den Besten de bal niet onder controle, maar uit de rebound redde hij ESC van de tegentreffer met een mooie reflex. Na de nodige wissels kregen de mannen van hoofdtrainer ook nog de diverse mogelijkheden om te scoren. Door eerder bij de bal te zijn dan de keeper, bracht Jens Jansen drie minuten voor tijd de 2-0 door op het scorebord.

Komende zaterdag speelt ESC wederom thuis, om 14.45 uur wordt er afgetrapt tegen vv Hattem.