Nieuws

#42 Van de voorzitter

Afgelopen zaterdag 15 april hebben we onze traditionele vrijwilligersavond gevierd. Er was een mooie opkomst. Voor iedereen werd goed gezorgd met lekkere hapjes en drankjes. Hoogtepunt van de avond was de muziekbingo waaraan fanatiek werd deelgenomen. DJ Miguel draaide hiervoor bekende liedjes waarbij volop werd meegezongen. Complimenten voor en dank aan de activiteitencommissie voor de goede organisatie van deze sfeervolle en gezellige avond.

De voorbereidingen op de elfde editie van de jaarlijkse Pinkstermarkt op maandag 29 mei a.s. zijn in volle gang. Op dit moment hebben zich al ruim 80 standhouders aangemeld. Andere belangstellende standhouders kunnen zich nog steeds opgeven via www.elburgersc.nl/pinkstermarkt. De kleedjesmarkt is ook dit jaar weer een vast onderdeel van de Pinkstermarkt. Vooraf opgeven voor de kleedjesmarkt is niet mogelijk, hiervoor geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar beter gezind dan bij de vorige editie van 2022. Wij rekenen in ieder geval weer op heel veel bezoekers op maandag 29 mei.

Op zaterdag 3 juni a.s. hebben we de primeur van de Buddy’s Cup. In samenwerking met Buddy’s Elburg organiseert ESC 4 een voetbaltoernooi voor clubteams. Het betreft een 7 vs 7 seniorentoernooi voor clubteams voor heren uit de 5e en 6e klasse en voor dames uit de 4e, 5e en 6e klasse. Alle wedstrijden van deze eerste editie van de Buddy’s Cup worden gespeeld op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. Uiteraard zorgt de organisatie goed voor de inwendige mens in de kantine en voor een gezellige muzikale omlijsting tijdens dit nieuwe evenement.

Vrijdagmiddag 9 juni a.s. organiseert de Elburger Sportclub het Leeuwinnen Voetbalfestival op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. Of je nu lid bent van een vereniging of niet, alle meiden van 6 tot en met 15 jaar mogen meedoen. Voel je heel even een echte Oranje Leeuwin en maak kennis met verschillende voetbalvormen van 2 tegen 2 tot aan pannavoetbal, kortom een voetbalervaring om nooit te vergeten. Aanmelden kan op www.elburgersc.nl/leeuwin en neem je vriendinnen mee. Na afloop is er een verrassing voor alle deelneemsters. Tot ziens op aanstaande vrijdagmiddag 9 juni!

Zoals reeds eerder aangekondigd, organiseert de Elburger Sportclub ter afsluiting van het voetbalseizoen op zaterdag 1 juli a.s. haar traditionele familiedag. Op basis van voortschrijdend inzicht hebben we de opzet enigszins aangepast. We maken er een Open Familiedag van waarin we een gevarieerd en gezellig totaalprogramma aanbieden. Vaste onderdelen in deze nieuwe opzet zijn: het sponsor-/bedrijventoernooi, de huldiging van onze jubilarissen en natuurlijk de familiedag zelf. Daarnaast zal de omlijsting door de hele dag heen veel aandacht krijgen zoals springkussens voor de jeugd, feestelijke muziek, een gezellige BBQ en nog veel meer. Uiteraard is de kantine de hele dag open voor eten, drinken en versnaperingen. Kortom: het belooft een spetterend evenement te worden waarvoor we al onze leden, vrijwilligers en sponsoren van harte uitnodigen. Dus komt allen op zaterdag 1 juli!

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub