Nieuws

Voorlopige indeling selectieteams Bovenbouw (JO17/JO19) & Middenbouw (JO11 t/m JO15) voor seizoen 2023/2024 bekend!

Bij deze maken we de voorlopige indeling bekend van de selectieteams in de Bovenbouw en Middenbouw. Vanaf de week van maandag 5 juni gaan de nieuwe selecties trainen /wedstrijden spelen o.l.v. de nieuwe trainers/coaches.
Onderstaand geven we een toelichting op het indelingsproces en kan er doorgeklikt worden naar de voorlopige selecties.

Hoe is het proces verlopen?
Onder regie en verantwoordelijkheid van onze Manager Voetbal, Wilfred Westerhuis, hebben de nieuw aangestelde selectietrainers van de verschillende leeftijdscategorieën o.b.v. eigen waarnemingen én met behulp van input van huidige trainers/coaches/leiders een kwalitatieve indeling gemaakt. Dit vanuit de visie dat het voor het voetbalplezier van iedere speler belangrijk is dat hij/zij op een ‘passend’ niveau speelt. Helaas komt het plaatje nooit helemaal perfect uit; soms zijn er te weinig spelers/speelsters in een bepaalde leeftijdscategorie en soms te veel. Omdat we de primaire verantwoordelijkheid hebben om iedereen een plek te bieden om lekker te kunnen voetballen, betekent dit in sommige situaties dat het individuele ideaalplaatje niet gerealiseerd kan worden. Daar waar dit van toepassing was hebben we geprobeerd dit zo individueel zo goed mogelijk uit te leggen om zodoende maximaal draagvlak voor de gemaakte keuzes te realiseren.  We hopen en denken daarin geslaagd te zijn.

Waarom is deze indeling voorlopig?
De indeling is voorlopig omdat:

  • we onze selectieteams bewust ‘ruimer’ ingedeeld hebben waarbij in de komende weken vervolgselectie zal plaatsvinden;
  • we spelers bewust willen laten kiezen (of niet) voor selectievoetbal incl. de voorwaarden die daarbij horen;

Spelers- & ouderbijeenkomst
Op maandag 12 juni zal een spelers- & ouderbijeenkomst georganiseerd worden waarbij we uitleg zullen geven over de wijze waarop we selectievoetbal binnen onze vereniging vormgeven.

Wanneer wordt de indeling definitief?
De indeling wordt uiterlijk definitief gemaakt in de week voorafgaande aan de eerste beker-/competitiewedstrijd.

Wanneer wordt de indeling voor de Onderbouw (JO7 t/m JO10) en de niet-selectieteams in de Middenbouw en Bovenbouw gepubliceerd?
Deze indeling zal uiterlijk eind juni gepubliceerd worden m.u.v. JO7/JO8. Deze zal aan het einde van de zomervakantie vastgesteld worden omdat de ervaring leert dat in de zomervakantie in deze categorie vaak nog aanmeldingen binnenkomen.

Bij wie kan ik terecht voor vragen/opmerkingen over de voorlopige indeling?
U kunt contact opnemen met Wilfred Westerhuis via onderstaande  contactgegevens:

[email protected]
06-81179495

Voorlopige indeling selectieteams 2023-2024