Nieuws

ESC 1 gedegradeerd naar de 4e klasse

Zaterdagmiddag speelde ESC 1 de kwartfinale van de nacompetitie voor handhaving/degradatie in/uit de 3e klasse. Daarvoor mocht de eerste selectie afreizen naar het verre Malden om aan te treden tegen sv Juliana ’31. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd, waarin in de eerste 90 minuten niet werd gescoord. Hierna volgde een knotsgekke verlenging. Na twee minuten in de verlenging zette Thom Ruitenberg ESC op een 0-1 voorsprong. Vlak daarna scoorde Niels Til de gelijkmaker voor het team uit Malden. Hierna stortte de Elburger SC helaas volledig in. De thuisclub kwam al snel op voorsprong door een benutte strafschop van Marc de Winter. Vervolgens liep sv Juliana uit naar 6-1 door treffers van Gijs Beuving, Mees Swinkels, Bart Barten en nogmaals Marc de Winter. Lars Lamberink zorgde nog voor de 6-2 eindstand. Door deze nederlaag is ESC 1 uitgeschakeld in de nacompetitie en gedegradeerd naar de 4e klasse.