Nieuws

Indeling jeugdteams voor seizoen 2023/2024 bekend!

Zoals reeds eerder aangegeven heeft de Commissie Voetbalzaken zich ten doel gesteld om het indelingsproces voor komend seizoen soepel, transparant en zorgvuldig te laten verlopen. De publicatie van dit bericht is het slotstuk van dit proces.

Hoe is het proces verlopen? De Commissie Voetbalzaken o.l.v. van Manager Voetbal, Wilfred Westerhuis, heeft op basis van eigen waarnemingen/analyse én met behulp van input van huidige trainers/coaches/leiders een indeling voor komend seizoen gemaakt (m.u.v. JO7 en JO8 aangezien we die pas aan het einde van de zomervakantie indelen). Daarbij is voor de samenstelling van de selectieteams kwaliteit/potentie leidend geweest en voor de niet-selectieteams sociale indelingsvoorkeuren. Dit vanuit de visie dat het voor het voetbalplezier van ieder kind heel belangrijk is dat hij/zij op een ‘passend’ niveau speelt. Helaas komt het plaatje nooit helemaal perfect uit; soms zijn er te weinig spelers/speelsters in een bepaalde leeftijdscategorie en soms te veel. Omdat we de primaire verantwoordelijkheid hebben om iedereen een plek te bieden om lekker te kunnen voetballen, betekent dit in sommige situaties dat het individuele ideaalplaatje niet gerealiseerd kan worden. Daar waar dit van toepassing was hebben we geprobeerd dit individueel zo goed mogelijk uit te leggen om zodoende maximaal draagvlak voor de gemaakte keuzes te realiseren. We hopen en denken daarin geslaagd te zijn.

Wie wordt er leider/trainer/coach van het team van mijn zoon of dochter? We hebben bewust lang gewacht met het communiceren van de nieuwe teamindelingen; enerzijds om nieuwe aanmeldingen zo goed mogelijk te kunnen verwerken en anderzijds om ook al zoveel mogelijk tot invulling van het begeleidingskader te komen. We zijn er trots op dat we hier in belangrijke mate in zijn geslaagd. Helaas zijn er nog enkele teams met vacatures die ingevuld zullen moeten worden om in het nieuwe voetbalseizoen van start te kunnen gaan. Dus laat ons weten wanneer u bereidheid heeft om één van de vacatures (deels) in te vullen en daarmee een grote bijdrage te leveren aan het voetbalplezier van de kinderen. Heeft u geen voetbalachtergrond? Geen probleem! We zoeken namelijk ook (bege)leiders en daar is zeker geen voetbalachtergrond voor benodigd.

Wat worden de trainingsdagen voor de nieuwe teams? Onderaan dit artikel staat een link naar het concept Trainingsschema 2023-2024. Mogelijk dat er nog enkele aanscherpingen komen maar dat zullen geen grote veranderingen zijn. Het is de bedoeling dat uiterlijk in de week van maandag 21 augustus alle teams starten met trainen. De exacte startdatum zal via de teambegeleiding gecommuniceerd worden. Op zaterdag 26 augustus is de Aftrapdag van het nieuwe seizoen zijn. Verdere informatie hierover volgt te zijner tijd.

Bij wie kan ik terecht voor vragen/opmerkingen over de teamindeling? U kunt contact opnemen met de coördinator van de betreffende leeftijdscategorie, te weten:

JO7 t/m JO10 Janneke van Erven 06-23728484 [email protected]

JO11 t/m JO13 Vincent Hulleman 06-12026972 [email protected]

JO14 t/m JO19 Aart van Triest 06-37307218 [email protected]

MO15 t/m MO20 Jan Nagelhout 06-10552442 [email protected]

Trainingsschema 2023-2024 versie 1

Indeling jeugdteams 2023-2024