Nieuws

Veluwecup vv OWIOS – ESC 2-1

Zaterdagmiddag om 13.00 uur werd er afgetrapt in Oldebroek voor de Veluwecup. ESC mocht het in deze eerste wedstrijd opnemen tegen vv OWIOS. Het debuut van Raoul Jessurun als hoofdtrainer van ESC, tegen het team van oud ESC trainer Siemen Lindeboom. In het eerste deel tot de drinkpauze halverwege was het een gelijk opgaande wedstrijd zonder al te veel kansen. Het eerste grote gevaar kwam van ESC. In de 38e minuut had Bert-Jan Kragt de bal voor het inknikken. Maar hij kopte in vrijstaande positie, de bal naast het doel van vv OWIOS. Een minuut voor rust was Jasper Schut namens de Oldebroekers dichtbij de openingstreffer. Zijn schot werd gepareerd door ESC doelman Joost van de Rozenberg.

Natuurlijk werd er door beide teams regelmatig gewisseld in deze hitte, om zoveel mogelijk spelers speelminuten te geven. Na rust kreeg vv OWIOS langzaam maar zeker de overhand. Twee minuten na rust was het Cornell Balk die de bal net over de kruising schoot. Na bijna een uur spelen kwam ESC verrassend op voorsprong door een eigen doelpunt van Robin van ’t Hof. Daarna was het lang wachten op de volgende grote kans voor een van beide doelen. Robin Hop was in de 71e minuut dichtbij een doelpunt voor vv OWIOS. Maar ook deze keer redde de uitstekend keepende Joost van de Rozenberg namens ESC. Twee minuten later werd Cornell Balk de diepte ingestuurd en schoot de 1-1 gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar twee minuten voor tijd wist vv OWIOS alsnog de overwinning binnen te slepen. Florian Jonker schoof de bal bekwaam tussen de palen in het doel.