Nieuws

Dik verdiende 5-1 overwinning ESC op vv VEVO

Na de voorbereiding en de wedstrijden om de districtsbeker werd afgelopen zaterdag de eerste competitieronde gespeeld. Voor eigen publiek mocht de Elburger SC aantreden tegen vv VEVO uit Veessen. In de allereerste minuut was het meteen raak voor ESC. Max Lamberink kegelde een vrije trap onhoudbaar voor de keeper tegen de touwen. Vanaf het begin waren het de Elburgers die het spel domineerden. Pas na een kwartier kreeg vv VEVO de eerste corner, maar dat leverde geen gevaar op voor ESC. In de 24e minuut strandde een schot van Lars van Dieren in de handen van de keeper van vv VEVO. Na een half uur spelen was Max Lamberink dichtbij de 2-0. Hij mocht tot twee keer uithalen, maar beide keren bracht vv VEVO keeper Youri Liefers redding. Vier minuten later stond hij een treffer in de weg van Thomas Hoogers. In de 39e minuut zette Donny Mulder goed door, met een fraai tikkie bracht hij Thomas Hoogers in stelling die 2-0 binnen werkte. Een paar minuten later was Donny Mulder zelf gevaarlijk, maar zijn schot mistte de kracht om de keeper te verschalken. In de laatste minuut kreeg vv VEVO nog een grote kans door miscommunicatie in de defensie van ESC, gelukkig liep dit goed af zodat de Elburgers met en mooie 2-0 voorsprong de rust ingingen.

Na rust ging de Elburger SC vrolijk verder, na bijna een uur spelen was het Max Lamberink die de 3-0 simpel binnen tikte. Een paar minuten later was Mats van Dieren dichtbij een treffer, maar doelman Youri Liefers bracht dit keer redding met zijn voeten. In de 80e minuut kreeg ESC een hoekschop, uit de counter die daarop ontstond was vv VEVO dichtbij een treffer. Met een fraai afstandsschot werd ESC doelman Joost van de Rozenberg bijna verrast, maar hij kon de bal tot corner verwerken. Uit deze hoekschop viel alsnog de 3-1 voor vv VEVO. Maar ESC liet zich niet van de wijs brengen. Linkervleugelverdediger Jelte Veenstra haalde de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet op Thomas Hoogers, zijn schot ging echter naast het doel. Vijf minuten voor tijd was het Danny Bovendorp die zichzelf knap vrij speelde en de 4-1 scoorde. Vlak voor tijd was het wederom Max Lamberink die op aangeven van Donny Mulder zijn derde treffer van deze middag maakte. Een prachtig begin voor ESC hoofdtrainer Raoul Jessurun. Met deze een mooie en zeer terechte 5-1 overwinning mag de Elburger SC zich koploper noemen in de zaterdag 4e klasse B. Volgende week zaterdag mag ESC het opnemen om 14.30 uur tegen CSV’28 uit Zwolle. De eerst volgende thuiswedstrijd in Elburg is op zaterdag 7 oktober om 14.45 uur tegen sv Reaal Dronten.