Nieuws

ESC verliest eerste wedstrijd KNVB districtsbeker tegen Be Quick ’28 1-2

Na een wisselend succes in de voorbereiding mocht het eerste elftal van ESC zaterdagmiddag thuis aantreden in Elburg, voor de eerste wedstrijd om de KNVB districtsbeker tegen Be Quick ’28 uit Zwolle. Na twee minuten spelen leek ESC op een 0-1 achterstand te komen, maar de treffer werd tot opluchting van alles en iedereen in Elburg afgekeurd wegens buitenspel. In de eerste helft was Be Quick ’28 de bovenliggende  partij en kwam na twintig minuten spelen verdiend op voorsprong door een treffer in de korte hoek van Quinton Justiana. Na ruim een half uur spelen waren de Zwollenaren dichtbij de 0-2, via een voorzet werd de bal naast het doel van ESC gekopt. Een minuut later was Mats van Dieren namens ESC dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot vloog net over het doel. Of het nog niet genoeg was kreeg Be Quick ’28, wederom een minuut later een grote kans. Deze keer was het keeper Joost van de Rozenberg die redding bracht. Met een 0-1 stand op het scorebord werd de rust ingegaan.

Meteen na rust scoorde Donny Mulder de 1-1 op aangeven van Mats van Dieren. Daarna kreeg Be Quick ’28 nog twee opgelegde kansen, maar ook deze troffen beide geen doel. In de 67e minuut kwam ESC op een 2-1 voorsprong, maar ook deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Dit was wederom het moment dat de kansen aan weerszijden elkaar in rap temp opvolgden. Max Lamberink schoot net naast voor de thuisclub. Aan de andere kant stond keeper Joost van de Rozenberg met een prachtige redding, een treffer van het team uit Zwolle in de weg. Een kopbal van aanvoerder Robert Radstaak kwam recht in de handen van de doelman van Be Quick ’28. Vijf minuten voor tijd was het Jelte Veenstra die met een perfecte tackle op de bal een treffer van het team uit Zwolle voorkwam. De Elburgers leken na een goede tweede helft een punt te behalen in deze eerste beker ontmoeting. Inderdaad leek, in blessuretijd was het alsnog 1-2  door een doelpunt van invaller Nick Bisselink. Hij prikte de bal in het net namens Be Quick ’28.

Volgende week zaterdag speelt ESC voor de KNVB districtsbeker om 12.15 uur uit tegen Go Ahead Kampen 2. Een week later staat de laatste wedstrijd om 14.30 uur op het programma in Zwolle tegen ZAC.