Nieuws

Net een klasse beter….. ESC VR1 – VIOS Vaassen VR1 KNVB districtsbeker 0-5

Het werd al enige tijd geleden duidelijk dat deze wedstrijd een zware dobber zou worden, vanwege de afwezigheid van uiteindelijk 6 speelsters. Door aanvulling vanuit MO-20 met Yaelle en Tessa, moest tegen 2e klasser VIOS getracht worden de schade zoveel mogelijk te beperken. Afgesproken werd, om in een 4-4-2 formatie, in te zakken en VIOS het spel te laten maken. Zodat wij met counters het vijandelijke doel onder vuur zouden nemen. Onder zomerse temperaturen werd de 1e (beker)wedstrijd van het seizoen gestart. O.l.v. good old Mario, werd om 1430 uur gefloten voor aanvang wedstrijd. De 1e helft werd bij ESC zeer goed georganiseerd gevoetbald, positief en veel gecoached en voor elkaar gestreden. En niet onbelangrijk, VIOS had het lastig om openingen te vinden in onze verdedigingslinie. Pas in de 38e minuut kwamen wij op 1-0 achterstand, door een volley vanaf 11 meter uit een corner. Helaas werd net voor rust de 0-2 gescoord. Na op adem te zijn gekomen in de rust, werd min of meer op dezelfde voet doorgegaan. Tessa had Alyssa(liesblessure), na 35 minuten in de 1e helft, al vervangen.

Yaelle kwam de 2e helft voor Anouk, hierbij zakte Demi naar de linkshalf en Yaelle kwam linksvoor. Emma werd nog even achter de hand gehouden voor eventuele blessuregevallen*. De 2e helft was hetzelfde spelbeeld, maar nu kwam VIOS meer aan voetballen toe. De vermoeidheid nam aan ESC kant toe en het werd steeds moeilijker om de tegenstanders bij te benen. Waardoor de ruimtes groter werden. Emma verving het laatste half uur de moegestreden Sanne van Loo. Nienke raakte nog wel de lat, bij 1 van de spaarzame aanvallen en daar bleef het voor ons zo’n beetje bij. VIOS kreeg meer kansen en Noa werd veelvuldig getest op haar goede keeperskwaliteiten. Maar ook zij kon niet voorkomen, dat van deze kansen er nog 3 benut werden. Eindstand 0-5. Groot compliment aan het team, voor de wijze waarop gestreden is. Steeds vanuit de organisatie, voor elke meter gestreden en geen negatief woord in het coachen. Speciaal dank voor Tessa, Yaelle en vlagger Peter Vierhuis.

*ESC VR 1 speelt dit seizoen CAT A, wat o.a. inhoudt dat er 3 wisselmomenten zijn voor max. 5 speelsters.