Nieuws

#48 Van de voorzitter

Begin oktober hebben we de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering georganiseerd. Onze leden hebben unaniem ingestemd met de begrotingscijfers. In het bestuur van de Stichting Elburger Sportclub Onroerend Goed zijn Leontine Tuininga-Hegge, Jacob Wolf, Robert Jansen en Gerrit Visscher als onafhankelijke leden benoemd. In het bestuur van de Elburger Sportclub zijn unaniem benoemd Marion Vos (Jeugdzaken) en Ronald Cleijsen (Commerciële Zaken). Ook hebben de leden eensluidend de aftredende bestuursleden Jaap van der Beek (voorzitter), Mike van der Ziel (Facilitaire Zaken) en Niels Bosman (PR en Communicatie) herbenoemd voor een nieuwe termijn van drie jaar. Uiteraard zijn we als bestuur onze leden dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.

In de gemeenteraad is de afgelopen maand de structuurvisie Beschermd Stadsgezicht definitief vastgesteld. Ook is er daarna met grote meerderheid een motie aangenomen waarin de gemeenteraad het College van B en W oproept om snel in overleg te gaan met de Elburger Sportclub over de aanleg van een vijfde voetbalveld. Inmiddels hebben we ruim twee weken geleden over deze lang gekoesterde wens een constructief overleg gevoerd met wethouder Bertus Jeensma. Van beide kanten is de intentie uitgesproken om te streven naar een oplevering van het vijfde voetbalveld uiterlijk 1 juli 2025.

Momenteel worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd in de ruime kelder op ons sportpark. De vloer is inmiddels waterdicht gemaakt en daarnaast vindt er een grondige renovatie plaats. Het is de bedoeling om deze kelderruimte een zinvolle bestemming te geven. Er wordt gedacht aan een herstelruimte, een presentatieruimte, een ruimte voor teambesprekingen of een combinatie hiervan. Binnenkort neemt het bestuur hierover een beslissing.

De Rabo Clubsupportactie heeft het mooie bedrag van 2109 euro opgeleverd voor onze clubkas. Uiteraard zijn we erg blij met deze opbrengst. Alle deelnemers aan deze actie die op de Elburger Sportclub hebben gestemd: hartelijk dank! Ook dank aan de Rabobank voor deze geweldige financiële ondersteuning.

Op zaterdag 14 oktober jongstleden heeft de activiteitencommissie wederom het Oktoberfest georganiseerd. Het is weer een spetterende, gezellige en gevarieerde feestavond geworden geheel in Tiroler sferen. Iedereen was prachtig uitgedost in Tiroler kledij. Meer dan honderd feestgangers hebben bijzonder genoten en waren na afloop zeer lovend over deze avond. De activiteitencommissie verdient dan ook een groot compliment voor de organisatie van dit Oktoberfest.

Mooi weer, een grote opkomst, een leuk en gevarieerd programma en veel enthousiasme bij de deelnemers maakte de Elburger Voetbaldag in de afgelopen herfstvakantie tot een groot succes. De voetballers en voetbalsters in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar kregen onder leiding van gecertificeerde trainers allerlei voetbalactiviteiten aangeboden zoals de penaltybokaal, een gatendoek, een snelheidsmeter, een dribbelparcours en diverse oefenvormen. De reacties van de deelnemers, hun ouders en andere belangstellenden waren bijzonder lovend. We danken Voetbalschool On Tour, de lunchsponsoren en onze eigen vrijwilligers voor deze geweldige voetbaldag.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub