Nieuws

Elburger SC met 0-3 onderuit tegen Reaal Dronten

Na de 5-1 overwinning in de openingswedstrijd tegen vv VEVO en de 6-5 nederlaag vorige week tegen CSV’28, keken de toeschouwer uit naar wederom een doelpuntrijke wedstrijd. Op het Burgemeester Bode Sportpark mocht de Elburger SC het opnemen tegen Reaal Dronten. Het werd een wedstrijd in een zeer hoog tempo waar het spel op en neer golfde. Toch was het wachten tot de 18e minuut voordat de eerste kans te noteren viel. Uit een voorzet van Reaal Dronten ontstond het eerste gevaar, maar doelman Finn van der Heide kon met een hand redding brengen. ESC doelman Joost van de Rozenberg kreeg vorige week vlak voor tijd een rode kaart en mag daardoor twee wedstrijden toekijken. In de 25e minuut leverde een vrije trap van Max Lamberink niet het gewenste resultaat op voor de goal van de Drontenaren. Vlak daarna was het weer de beurt aan Reaal Dronten, een schot ging vlak langs de paal. Een uithaal van Thomas Hoogers mistte genoeg kracht om het doelman Klaas Koster lastig te maken. Daarna was het Mats van Dieren die vanaf het middenveld de ruimte opzocht en met een pegel uithaalde vanaf rand zestien meter. Zijn bal spatte uiteen op de onderkant van de lat. De rebound stuiterde over Donny Mulder heen en de kopbal van Max Lamberink kwam in de handen van de keeper terecht. Een minuut voor rust kreeg Reaal Dronten een hoekschop, die over alles en iedereen heen ging. Bij de voorzet vanaf de andere kant stond de verdediging van ESC te kijken. Daimy Dielingen mocht voor Reaal Dronten de 0-1 voorsprong binnen tikken, wat ook meteen de ruststand was.

Voor de tweede helft bracht ESC hoofdtrainer Raoul Jessurun, Daan van Ommeren binnen de lijnen voor Thomas Hoogers. Na een uur spelen was diezelfde Daan van Ommeren dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot ging richting de bovenhoek, maar met een uitstekende redding tikte keeper Klaas Koster de bal over zijn doel. En vrije trap van Max Lamberink ging twee minuten later net over de lat van de Reaal Dronten. Bert-Jan Kragt en Mathijs Frik kwamen het veld in voor Luca van der Hulst en Robert Radstaak, opzoek naar de gelijkmaker. Uit een voorzet van Max Lamberink timede Bert-Jan Kragt mis, de bal kwam bij Donny Mulder terecht die de bal hoog over de goal jaagde. Uit een van de vele snelle counters van Reaal Dronten was het in de 70e minuut raak. Chendley Richards maakte de 0-2 en daarmee leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. Twee minuten later stond bijna de 0-3 op het scorebord. Uit een scrimmage redde ESC doelman Finn van der Heide uitstekend. Ramon Flokstra mocht zijn opwachting nog maken voor Max Lamberink. Een schot van Flokstra in de 76e minuut ging er niet in. Aan de andere kant ketste de bal van Reaal Dronten, onderkant lat het veld weer in. Acht minuten voor tijd kregen de gasten uit de polder een hoekschop, die werd afgeslagen voor de defensie van ESC. De bal kwam voor de voeten te liggen van invaller Jeremy Loos, met een streep jaagde hij de bal onhoudbaar voor de keeper tegen te touwen. De Elburgers probeerden nog wel een eretreffer te maken, maar de 0-3 bleef na afloop staan.

Volgende week zaterdag mag de Elburger SC het opnieuw proberen tegen BAS in Biddinghuizen, waar op het Sportpark De Schelp om 14.30 uur wordt afgetrapt. Op zaterdag 28 oktober staat de eerst volgende thuiswedstrijd tegen SEH uit Heerde op het programma.