Nieuws

ESC VR1 – VVOG VR1, 3x juichen en de kantine in!

Vandaag de 2e competitiewedstrijd, in de week van de (assistent)scheidsrechter, thuis tegen Voetbalvereniging Ons Genoegen. Danique ontliep op de seconde af, de boete voor te laat komen en zo was het 14-tal voor vandaag compleet. Met 3 MO20 speelsters hadden we gelukkig voldoende wissels. Fleur, Nienke en Sanne werden hartelijk bedankt, dat zij ditmaal bereid waren om de ESC VR1 te helpen. Hetzelfde concept als afgelopen weken werd besproken, met de nadruk op balbezit en geduld in de opbouw. VVOG had in 4 (beker)wedstrijden niet zelf gescoord en maar liefst 17 doelpunten tegen gehad. Als bleek dat de gasten, net zo speelden als het doelsaldo deed vermoeden. Zou er door ons meer druk naar voren worden gezet om de opbouw vroegtijdig te verstoren en sneller, maar ook veel doelpunten proberen te maken. Voor de wedstrijd werden scheidsrechter Fadel Jawad en grensrechter Hubert Bruijnes bedankt voor hun vrijwillige bijdrage, zodat wij met ons team lekker kunnen voetballen op zaterdag.

 

Om half 3 werd op veld 1 afgetrapt en getracht het gewenste scenario uit te voeren. Er was veel balbezit, overwicht, kansen, goed veldspel, maar doelpunten ho maar! Uiteindelijk was het aanvoerder Janneke, die zich in de 16 meter bij VVOG liet gelden. Op typische Janneke wijze werd de bal onderschept en schoot zij vastberaden de 1-0 binnen. He he, eindelijk in de 34e minuut op voorsprong. Even later was het Noraly, die uit een corner de 2-0 binnen kopte. Dit was tevens de ruststand.

 

Bij een bekertje ranja werd doorgenomen, wat beter zou kunnen. Dat de teller nog maar op 2 stond, was volgens iedereen veel te weinig. Doen we nu wel of geen druk zetten? Hierover werden afspraken gemaakt, maar deze werden op het veld niet terug gezien. Pas bij de omzetting naar 4-3-3, wat eigenlijk meer een 3-4-3 was. Ging dit wat beter, maar behoeft zeker nog extra aandacht. Sanne van Dorp,in het veld voor Demi, scoorde na een uur spelen 3-0. Na technisch vaardige omspelen van de Harderwijkse goalie. Nienke van Putten liet lijken dat Emma nog in het veld stond. Met verve deed Nienke wat ze moest doen en dit ging haar ogenschijnlijk makkelijk af. Aan de andere kant speelde Fleur een goede wedstrijd en was met name opbouwend sterk in de passing, maar behield ook rust aan de bal. Ondertussen was Fleur Miedema van MO20 ook in het veld gekomen voor La-vie. Deze Fleur liet ook een goede indruk achter en zo is het een geruststellende gedachte, dat er onder het zgn. vrouwenteam, voldoende “jeugd” is om voor ondersteuning te zorgen. En in de toekomst voor een mooie aanvulling en concurrentiestrijd kan zorgen. De wedstrijd eindigde in 3-0, waar wij onszelf veel tekort hebben gedaan qua score. Maar neemt niet weg, dat de eerste 3 punten behaald zijn en wij voorlopig althans, lekker meedoen in de 3e klasse. Zo was deze wedstrijd vooral voor ons een genoegen………….