Nieuws

Dat hoort er toch gewoon bij !?

Elke zaterdag staan veel van ons met een blauw-wit hart een team van de Elburger SC aan te moedigen. We steunen onze teams of er nu gewonnen, gelijkgespeeld of zelfs verloren wordt.

Die zaterdagen vormen vaak ook een mooie bijeenkomst om even bij te kletsen, samen wat te drinken en de sociale contacten weer wat aan te halen. Onze Elburger SC vervult wat dat betreft vele functies en als Bestuur zijn we daar trots op.

Aanmoedigen of juist naar beneden halen

Elke zaterdag proberen we ons team naar de overwinning te stuwen en te schreeuwen. We horen dat dat op veel verschillende manieren gaat. Het fanatisme wordt niet onder stoelen of banken gestoken en dat is soms ook mooi om te merken, maar soms ook zeker niet.

Laten we wel zijn: niemand gaat beter voetballen, beter fluiten of zijn of haar taak als grensrechter beter uitvoeren als die persoon uitgescholden of uitgejouwd wordt. Voor onze jeugd zijn we week in week uit bezig om een goed en veilig sportklimaat te maken. We hebben goede trainers, die hebben allemaal een VOG aangevraagd, we hebben een rookvrij Sportpark om een rookvrije generatie te krijgen, maar op zaterdagmiddag zit onze jeugd op de tribune naar hun plaatselijke voetbalhelden te kijken en dan horen ze volwassenen op een manier spreken over een spits, een verdediger, een trainer, een scheidsrechter of een grensrechter op een manier waar de honden eigenlijk geen brood van lusten. Dat is dweilen met de kraan open en wat voor een voorbeeld zijn we dan….

Aanmoedigen en een geintje hoort er toch gewoon bij ……. euhhhh, ja maar denk wel even na wat je zegt. Iedereen op en rond het veld doet zijn uiterste best voor onze mooie verenging en dan uitgescholden of gekleineerd worden maakt dan niet dat het het dan makkelijker of zelfs beter gaat.

Laten we elkaar aanspreken op ongepast gedrag, zeker omdat dat wat voor de een normaal is, voor de ander niet normaal hoeft te zijn.

Boetes door de KNVB

Een flink aantal buurtverenigingen hebben ook een trouwe supportersgroep, maar geen enkele vereniging kan volgens ons aan die van ons tippen. Diverse buurtverenigingen hebben in de afgelopen maanden boetes vanuit de KNVB opgelegd gekregen. Die boetes werden gegeven in verband met het afsteken van vuurwerk (rookbommen of rookpotten) en het schenken van drank buiten de kantine.

Deze boetes liegen er niet om. Er zijn boetes van enkele honderden euros uitgedeeld. Dat is veel geld en zonde geld voor een vereniging.

Om te voorkomen dat onze Elburger SC ook boetes gaat krijgen hebben we als Bestuur gekeken waar boetes bij buurtverenigingen gegeven zijn, of zulke situaties ook bij ons spelen (of hebben gespeeld) en wat we ter voorkoming kunnen doen.

Afsteken vuurwerk op Sportpark

Diverse boetes zijn gegeven omdat vuurwerk (rookbommen of rookpotten) op het sportpark afgestoken worden.

Bij thuiswedstrijden van ons eerste elftal zien we regelmatig dat vuurwerk (rookbommen, rookpotten of fakkels) afgestoken worden. Willen we voorkomen dat we als vereniging hiervoor boetes krijgen dan is er geen andere mogelijkheid om dit te verbieden. Op ons Sportpark mag geen vuurwerk (rookbommen, rookpotten of fakkels) afgestoken worden. Alleen op deze wijze kunnen we fikse boetes voorkomen. Mocht toch vuurwerk afgestoken worden en hiervoor een boete opgelegd worden dan zijn we ook genoodzaakt die in rekening te brengen van diegene die het vuurwerk heeft/hebben afgestoken.

Vuurwerk hoort er toch gewoon bij …….. euhhhh, nee niet meer op ons Sportpark.

Drankgebruik buiten kantine

Ook is uit het bekijken van de diverse boetes duidelijk geworden dat deze gegeven zijn voor het gebruiken van dranken buiten de kantine.

De regels van de KNVB verbieden bij alle wedstrijden dat buiten de kantine dranken worden verkocht of mee naar buiten worden genomen. Dit met uitzondering van koffie, thee en overige non-alcoholische dranken mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers. Dan is het wel toegestaan.

Een biertje in de zon aan de overkant van het eerste veld kan en mag dus niet meer. Sterker nog een biertje voor de kantine (bij de openslaande deuren) zou niet meer mogen, want daar kan door de KNVB ook een boete voor worden gegeven.

We hebben als Bestuur echter goed naar de regels gekeken. We hebben daarom de aan de kantine grenzende ruimte vlak voor de kantine afgebakend en als terras aangemerkt. Je kan dat zien door de belijning die is aangebracht. Binnen die ruimte is het toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers, daar buiten dus niet.

Een biertje hoort er toch gewoon bij ……. euhhh, ja, maar niet meer in de zon aan de overkant van het veld, maar alleen op het afgebakende terras en in plastic of kartonnen bekers..

Help ons mee om boetes te voorkomen, alvast bedankt.

Bestuur