Nieuws

Twee overwinningen en een nederlaag voor ESC VR30+1

Vrijdagavond 17 november mochten de vrouwen van ESC VR30+1 aantreden voor hun wedstrijden op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg. Met een bijna volledige selectie, inclusief een nieuwe aanwinst stonden de vrouwen vol goede moed te trappelen op het hoofdveld. Ondanks de koude wind waren er diverse toeschouwers aanwezig op de tribune, al kozen de meesten voor een warme plek in de kantine achter het glas. De eerste wedstrijd was tegen vv Vierhouten ’82 VR30+1, die al kampioen was geworden van deze eerste competitiehelft. Er werden een aantal kansen gecreëerd, maar al snel bleken de vrouwen uit Vierhouten net een maatje te groot voor de vrouwen uit Elburg. Uiteindelijk werd het een 0-4 nederlaag.

De tweede wedstrijd voor ESC VR30+1 was een wedstrijd tegen sv ’t Harde VR30+1. Een gelijkwaardige tegenstander, wat een leuk spelbeeld opleverde. Kansen aan beide zijden en pittige duels tekenden deze wedstrijd, maar de sportiviteit stond voorop. Namens ESC maakte Maaike Westerink de eerste en enige treffer in deze wedstrijd.

Als laatste tegenstander stonden de fanatieke vrouwen van VSCO ’61 VR30+3 op het veld. De vrouwen van ESC waren er op gebrand om met een mooie prestatie van het veld te stappen. Ook in deze wedstrijd golfde het spel op en neer. De Elburgse vrouwen kregen kans op kans, maar een treffer zat er telkens net niet in. Gelukkig scoorde Helen van Hee-Kragt de 1-0 voor ESC, wat ook de uitslag werd.

Op het andere veld wonnen de vrouwen van vv Vierhouten ’82 VR30+1 ook de overige twee duels. Zowel tegen VSCO ’61 VR30+3, als tegen sv ’t Harde VR30+1 werd het 3-0. Ze zijn ongeslagen kampioen geworden met 36 punten uit 12 duels. Een uitzonderlijke prestatie, waarvoor ook de oprechte felicitaties. De onderlinge strijd tussen VSCO ’61 VR30+3 en sv ’t Harde VR30+1, werd met 1-0 beslist de vrouwen uit Oosterwolde.

Trainer Gerrit ten Have kon samen met zijn vrouwen van ESC VR30+1, terugkijken op een mooie geslaagde avond en een 3e plek in de eindstand. Na afloop een lekkerere warme douche op weer een beetje op te warmen. Daarna werd het nog een mooie en gezellige avond in de kantine. Als laatste nog een dankwoord voor de scheidsrechters die op deze koude avond, de wedstrijden in goede banen wilden leiden.