Nieuws

Eerste seizoenshelft ESC MO20-1

Sinds het seizoen 2021-2022 is de leeftijdscategorie MO19 binnen het meidenvoetbal door de KNVB omgezet naar MO20. Dit wil dus zeggen dat meiden een jaar langer in de jeugd kunnen blijven voetballen. Belangrijke reden voor deze nieuwe opzet is dat daardoor meer verenigingen in staat zullen zijn een volwaardig meidenteam in te kunnen schrijven. Tevens speelt mee dat veel meiden, in vergelijking met jongens, later starten met voetbal en spelen en ontwikkelen in het jeugdvoetbal beter is voor het enthousiast en lid blijven van een voetbalvereniging.

Nadat vorig seizoen de MO17-1 een mooi seizoen mocht afsluiten met bijvoorbeeld winst in het sterk bezette toernooi bij IJVV in IJsselmuiden en het diverse goede resultaten boekte tegen ‘grote’ tegenstanders in de 1e klasse als WHC, Heino en DETO uit Vriezenveen moest de groep dit huidige seizoen starten in deze MO20 leeftijdscategorie. Door het niveau van de meidengroep is er bewust gekozen voor wederom een indeling in de sterke 1e klasse. Vanzelfsprekend is er ingecalculeerd dat de tegenstand in deze leeftijdscategorie sterk, soms te sterk, zal zijn. Een aantal meiden uit de huidige groep zijn net 15, spelen met en tegen meiden die al 18, soms 19 zijn! Aangezien er in de directe omgeving weinig verenigingen zijn die een MO20-meidenteam op de been kunnen brengen op dit 1e klasse niveau hield dit automatisch in dat er ook verre uitwedstrijden naar bijvoorbeeld Ede en Barneveld op het programma gestaan hebben. Dat de eindresultaten wisselend waren, met mooie overwinningen en soms teleurstellende nederlagen, is ook helemaal geen schande. Bijna elke wedstrijd is er minimaal 2x gescoord en de nederlagen waren veelal met slechts 1 doelpunt verschil…

Kortom, volop perspectief om met deze groep nog mooie overwinningen te boeken en wie weet waar dat toe kan leiden in de toekomst…..

Na de winterstop wordt er gestart op zaterdag 13 januari met het eigen toernooi om de Cold Cup. Als tegenstanders in de poule komen we de meiden van vv Nunspeet, WHC en vv IJmuiden tegen. Zie elders op de site meer info over dit toernooi voor de diverse meiden- en vrouwenteams binnen ESC!

 

Bijgaand enkele foto’s van de wedstrijd van afgelopen zaterdag van ESC MO20-1 tegen vv Advendo ’57 MO-20-1. Helaas gingen de meiden uit Ederveen er met de 3 punten vandoor na een 0-6 overwinning.