Nieuws

Elburger SC boekt historische zege op DSV ’61 1-2

Op Sportpark De Haere werd er om 14.30 uur afgetrapt voor de derby tussen DSV ’61 en de Elburger SC. De laatste competitiewedstrijd van dit jaar werd gespeeld op het hoofdveld met normaal gras. Een van de donkere dag voor de kerstdagen, die gepaard ging met veel regen. De supporters waren niet allemaal thuis voor de warme kachel blijven zitten, maar stonden met redelijk grote getale onder een paraplu langs de lijn. Bij ESC was Richard Boer weer van de partij en mocht vanaf de aftrap beginnen. Donny Mulder zat na lange tijd weer op de reservebank. In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten wachten op de eerste kansen voor een van beide doelen. Na bijna en kwartier spelen kreeg ESC de eerste kans, bij een voorzet vanaf links kwam Daan van Ommeren net een teenlengte te kort op de bal binnen te glijden. Daarna zag Arnoud Zwep van DSV ’61 zijn lob op de paal belanden van het doel van ESC. Voor rust kreeg DSV’er Patrick Visser een vrije kop kans voor het doel van ESC. Hij kon echter niet volledig kracht achter de bal zetten waardoor de moeiteloos in de handen kwam van ESC keeper Finn van der Heide. Met de brilstand zochten beide teams de warme thee op in de kleedkamers.

Het was inmiddels al aardig donker geworden in Doornspijk en het hoofdveld heeft helaas nog niet de beschikking over een lichtinstallatie. Scheidsrechter Procee, riep beide aanvoerders Jeffrey Schreurs van DSV ’61 en Robert Radstaak van ESC bij zich om te overleggen. Doorspelen op het hoofdveld met de kans dat het gestaakt zou worden wanneer het te donker zou worden. Of meteen beginnen op het verlichtte tweede veld op kunstgras. Er werd besloten voor de laatste optie. De spelers van DSV ’61 3 die het opnamen tegen ZAC 6 op het tweede veld, mochten verkassen naar het hoofdveld.

Na tien minuten spelen was het Patrick Visser die DSV ’61 op een 1-0 voorsprong bracht. Na een verzet vanaf rechts stapte de verdediging van ESC iets te vroeg uit, waardoor hij de bal voor het intikken had. Reden voor de Elburgers om er een schepje bovenop te doen, meer strijd en inzet, de duels aangaan. In de 63e minuut kwam Thomas Hoogers het veld in voor Daan van Ommeren. Zijn eerste balcontact werd meteen een treffer. Na een fout in de defensie van DSV ’61 kwam Thomas Hoogers geheel vrij voor doelman Laurens Dekker en mocht de gelijkmaker binnen schieten. Tien minuten later was er een dieptebal van ESC, waarop de defensie van de Doornspijkers niet goed op anticipeerden. Mats van Dieren had de vrije doortocht en schoof de 1-2 tegen de touwen. Daarna probeerde de thuisclub de bal naar voren te pompen en de gelijkmaker te forceren. Menig duel werd gespeeld op het scherpst van de snede, scheidsrechter Procee had zijn handen vol om alles in goede banen te leiden. Na afloop stonden zowel bij DSV ’61 als ESC drie gele kaarten op het lijstje. De defensie van de Elburger SC echter kwam niet meer in gevaar, dus mocht ESC eindelijk weer eens een drie punten uit Doornspijk vertrekken. Historisch was het wel, de laatste keer dat ESC voor de competitie won van DSV ’61 was in een thuiswedstrijd in seizoen 2017-2018. De laatste overwinning in Doornspijk voor de competitie was nog iets langer geleden, namelijk in seizoen 2006-2007. Opmerkelijk was dat de Elburger SC in beide seizoen kampioen werd in de 3e klasse.

Nu is het tijd voor de winterstop, de eerste volgende competitiewedstrijd voor ESC staat in 2024 op het programma op zaterdag 20 januari om 14.30 uur op Sportpark De Bosrand tegen vv Stroe.