Nieuws

Elburger SC geeft 2-0 voorsprong weg in de laatste minuten

De spelers van de Elburger SC waren er op gebrand zaterdagmiddag een goed resultaat te behalen in  het laatste thuisduel van dit jaar tegen WZC uit Wapenveld. Zeker na de 5-0 afstraffing van vorige week in Zwolle tegen FC Ulu Spor. Hoofdtrainer Raoul Jessurun had deze middag wederom niet beschikking over de spelers Donny Mulder en Richard Boer.

Vanaf de aftrap was het meteen duidelijk dat beide teams ervoor wilden gaan. De eerste grote kans was na tien minuten voor WZC, na een fout in de verdediging van ESC. Een aanvaller van WZC stond in een keer vrij voor ESC keeper Finn van der Heide, die uitstekend redding bracht. Daarna was het tijd voor ESC, Daan van Ommeren had de openingstreffer op zijn schoen, maar doelman Rob Veltkamp van WZC was razendsnel zijn doel uit en kon de bal keren. Na een half uur schoot Joël Schenk de bal over het doel na een hoekschop. Daarna was het WZC dat iets meer de overhand kreeg. Vanuit een counter werd Daan van Ommeren namens ESC in stelling gebracht, zijn lob over de uitstormende keeper belandde net naast de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust kreeg ESC een strafschop na hands het strafschopgebied. Max Lamberink schoot de bal feilloos binnen vanaf elf meter 1-0. Met af en toe een verdwaalde sneeuwvlok en temperaturen rondom het vriespunt, zochten beide elftallen de warme kleedkamers op.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de 54e minuut kreeg ESC verdediger Joël Schenk de bal tegen zijn arm aan, wat hem een gele kaart opleverde en een strafschop tegen. De penalty werd echter gemist, de bal belandde op de paal en in de rebound werd ook niet gescoord. De mannen van ESC hoofdtrainer Raoul Jessurun waren gewaarschuwd. ESC ging opzoek naar de 2-0. Uit een voorzet van Max Lamberink kopte Daan van Ommeren de bal net naast. Een paar minuten later, in de 63e minuut was het wel raak. Efe Sahan gaf vanaf links een voorzet op Daan van Ommeren, die mis kopte. Plots lag de bal voor de voeten van Max Lamberink, die daar wel raad met wist. Hij kegelde de 2-0 tegen de touwen. Een schot van Mathijs Frik werd nog wonderbaarlijk van de doellijn gehaald. En vijf minuten voor tijd ging een schot van Daan van Ommeren net naast het doel. De eerste toeschouwers liepen al voorzichtig richting de uitgang of naar de warme kantine. Maar voor wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit. Twee minuten voor tijd maakte WZC de 2-1. Wellicht zat er nog meer in voor de gasten uit Wapenveld. In de laatste minuut plofte de bal na een uithaal van WZC opeens achter doelman Finn van der Heide het doel in 2-2. Beide teams gingen in blessuretijd opzoek naar de winnende treffer, waarbij WZC nog de beste kans kreeg. Met een bittere nasmaak mag de Elburger SC het volgende week opnemen in de derby tegen DSV’61 in Doornspijk. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark De Haere.