Nieuws

ESC wint dik verdiend van vv Elspeet

Nadat vorige week de wedstrijd uit tegen vv Stroe ’48 werd afgelast, stond zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd voor 2024 op het programma voor de Elburger SC. In een thuiswedstrijd was vv Elspeet de tegenstander. Deze middag kon hoofdtrainer Raoul Jessurun helaas niet beschikken over Jarralt Boonen, de geblesseerde Mats van Dieren en de al langer geblesseerde Jens Jansen die op de weg terug is. Onder een stralende zon begonnen beiden beide teams aan de wedstrijd. Vooraf werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Henk van Kolthoorn (jarenlang vrijwilliger bij ESC) en een overledene aan de zijde van vv Elspeet.

Vanaf het begin was het duidelijk dat alleen een overwinning goed genoeg was de Elburgers. Na een kwartier spelen was het raak, Mathijs Frik schoot de 1-0 in het net achter keeper Joey Visch. Een paar minuten later kwam Max Lamberink een teenlengte te kort om de 2-0 binnen te glijden uit een voorzet. Hierna liet ESC zich wat terug zakken op eigen helft, tot echt hele grote kansen voor vv Elspeet resulteerde dit echter niet. Tien minuten voor rust zocht de Elburger SC weer de aanval en kreeg een aantal hoekschoppen waaruit niet werd gescoord. Ramon Flokstra kreeg de ultieme kans de score te verdubbelen, maar liet dit na.

In de rust kwam Bert-Jan Kragt voor Daan van Ommeren in de spits. Meteen na rust betaalde deze wissel zich uit. Danny Bovendorp gaf een puntgave voorzet op Bert-Jan Kragt, die de bal snoeihard tegen de touwen kopte. Na een uur spelen was het Max Lamberink die de 3-0 binnen kopte uit een corner. Vlak daarna was ESC dichtbij de 4-0 uit een hoekschop, maar helaas belandde de bal op de paal. Jelte Veenstra en Thomas Hoogers kwamen het veld in voor Robert Radstaak en Ramon Flokstra. Daarna was het Donny Mulder die zich vrij speelde in de defensie van vv Elspeet, zijn schot stuitte echter op de doelman. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kregen de gasten uit Elspeet een vrije trap op de rand van de strafschopgebied. Met een stijlvolle redding tikte ESC keeper Finn van der Heide de bal uit de kruising tot hoekschop. De hoekschop werd door hem ook vakkundig onschadelijk gemaakt. Vijf minuten voor tijd moest Richard Boer het veld verlaten, voor hem kwam Joël Schenk. Thomas Hoogers kreeg nog een kans, maar zijn schot ging net naast het doel. Met een 3-0 uitslag kan de Elburger SC terugkijken op een dik verdiende overwinning.

Volgende week zaterdag 3 februari gaat ESC op bezoek bij vv VEVO . De uitwedstrijd in Veessen begint om 14.30 uur op Sportpark De Noord.