Nieuws

Winst ESC VR1 op ongeslagen ASV Dronten VR1!

Vandaag stond de kraker tegen de nr 2 op het programma. Met de terugkeer na blessureleed van Lianne en Noraly en de rentree van Amber en Ilse, hadden we vandaag weer een prima selectie en zowaar 4 wissels van ons eigen team op de bank. Met de doorgenomen tactische bespreking moest het zeker mogelijk zijn om het nog ongeslagen ASVD het vuur aan de schenen te leggen. KNVB scheids dhr. Söner floot om 12.20 uur voor aanvang van de wedstrijd. ASVD kreeg binnen de 1e minuut al een kans en we waren dus meteen gewaarschuwd en bij de les. Dat ASVD over een sterk team beschikt, hadden we de week ervoor nog ervaren tijdens het Cold Cup toernooi. Maar ook hebben wij dat en al is het  voetballend misschien niet allemaal even oogstrelend. Door geweldige inzet, fanatisme en wilskracht is de 3e plaats een meer dan terechte afspiegeling en zit er misschien nog wel meer in. Terug naar de flitsende start van zowel ASVD als ESC. Want na de 1e kans voor de Drontenaren, was het Noraly die na goed voorwerk van Amber op het vijandige doel afstormde en beheerst de 1-0 binnenschoot. Helaas was het 7 minuten later, na miscommunicatie, 1-1 uit een corner. Na zo’n 20 minuten, was het Nienke die uit een steekpass van Noraly de bal in de 16 meter aannam. En nadat ze de halve verdediging het snot voor de ogen had gekapt, schoot ze onberispelijk snoeihard de bal in het netje. 2-1. Op het eind van de 1e helft, werd opnieuw uit een corner gescoord. De bal belandde via de paal voor de voeten van een ASVD-er en maakte dus net voor rust de 2-2.

In de rust vond een dubbele wissel plaats. Melissa en Lianne voor Fleur en Amber. De 2e helft liet ASVD het betere van het spel zien, maar de Elburger dames speelden geconcentreerd en bleven  georganiseerd de aanvallen van de ongeslagen ASVD-ers afslaan. Inmiddels was Demi ingevallen voor de kapot gespeelde Noraly en het laatste kwartier kwam Femke nog in het veld voor de moegestreden San. De verdediging stond als een huis, het middenveld werkte zich een slag in de rondte. En voorin stonden ze op scherp en was het wachten op een kansje uit een counter. Deze kans kwam er uiteindelijk na meerdere counters, waar net niet uit gescoord kon worden. Het was Melissa die haar tegenstander voorbij raasde en met een geplaatste wreeftrap de 3-2 binnenschoot. Na 3 minuten blessuretijd floot de verder goed fluitende KNVB scheids (op 1 klein foutje na dan!) voor het einde van de wedstrijd en was de euforie daar. Een geweldige teamprestatie van een groep meiden, die voor elkaar door het vuur gaan. En zo de ongeslagen status van ASVD verpulverden. Over 2 weken, op 3 februari, de volgende kraker tegen de koploper IJVV. Opnieuw thuis om 14.30 uur! Komt allen net als afgelopen zaterdag ons weer aanmoedigen in de race om het kampioenschap. Want top 3 was de doelstelling, maar denk dat we inmiddels onze doelstelling iets moeten bijstellen……..

Foto’s: Kees Bruijnes – De Loermeeuw