Nieuws

Elburger SC en Meiden Voetbal Next Level slaan handen ineen

De Elburger SC en Stichting Meiden Voetbal Next Level gaan samenwerken om nog meer voetballende meiden een kans te geven om zichzelf verder te ontwikkelen. Door samen te voetballen met andere talentvolle meiden kan elk meisje de uitdaging vinden om verder te ontwikkelen. Gezien het grote aantal meiden wat doorstroomt naar verschillende betaalde voetbalorganisaties heeft Meiden Voetbal Next Level zichzelf de laatste 5 jaar bewezen op het gebied van het aanbieden van trainingen, scholing en wedstrijden voor talentvolle meiden. Stichting Meiden Voetbal Next Level is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk. Met behulp van verschillende sponsoren kunnen zij dit aanbieden.
De Elburger SC en Meiden Voetbal Next Level hebben dezelfde drijfveren om zich in te zetten voor het meidenvoetbal in de regio. Zowel in de directe omgeving van Elburg als daarbuiten. Namelijk het mogelijk maken om voor elke voetbalster een plek te bieden waar zij op eigen niveau en met leeftijdsgenoten kan voetballen. Het belangrijkste is dat de meiden vooral plezier hebben.
Door de samenwerking wordt het nu makkelijker voor talentvolle meiden van de Veluwe en vanuit Flevoland om zich aan te melden bij Meiden Voetbal Next Level.

Naast de normale trainingen bij de eigen vereniging kunnen de speelsters op vrijdagavond (bij Elburger SC) en eventueel zondag (bij SVI Zwolle) extra trainingen krijgen. Naast een voetbal gerichte training zoals techniektraining worden er ook andere faciliteiten aangeboden. Denk hierbij aan loop en coördinatie training, core stability en training op het gebied van motorische ontwikkeling (ASM-training). Ook op het gebied van voeding en een gezonde leefstijl krijgen de meiden voorlichting. Daarnaast komt ook het mentale aspect aan bod. De 1e training in Elburg zal starten op vrijdagavond 8 maart 2024 om 18.30 uur. Op dit moment wordt er in Elburg gestart met de categorie O11/O12 en O13/O14. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn zal er ook gestart worden in de categorie O15/O16 en O17/O20.

De afgelopen periode heeft de meiden en vrouwenafdeling van Elburger SC een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Zowel kwantitatief en kwalitatief is er een goede basis neergelegd. Dit maakt dat de afdeling kan door ontwikkelen om nog meer voetballende meiden en vrouwen een plek te bieden waarbij ze met leeftijdsgenoten en op eigen niveau kunnen voetballen.
De Elburger SC wil een regionale rol spelen op het gebied van de ontwikkeling van meiden en vrouwenvoetbal. De Elburger SC wil dit niet alleen doen voor de talentvolle meiden van Meiden Voetbal Next Level maar voor alle meiden en vrouwen in de regio. Door voetballende meiden en vrouwen samen te brengen op een centrale plek in de regio worden er tal van mogelijkheden gecreëerd welke aansluiten bij de behoefte van elke speelster.

Voor meer informatie over de stichting Meiden Voetbal Next Level en het aanmelden voor de training kijk dan op Meiden Voetbal Next Level | (mvnl.nl)

Mocht je eventueel geïnteresseerd en/of geïnspireerd zijn en wil je meer weten over de mogelijkheden om te voetballen bij Elburger SC, neem dan contact op met
Jan Nagelhout via [email protected]