Nieuws

ESC VR1 doet zichzelf tekort

Vandaag kwam koploper IJVV op bezoek op het Burgemeester Bode Sportpark. Met een gehavend team moest getracht worden om de 3 punten in eigen huis te houden en zo aansluiting te houden met de top. Vanwege schoolverplichtingen werd vaste keepster Noa vervangen door La-vie. Emma, Femke, Kim en Alyssa afwezig en Amber zou na 15.00 uur nog aansluiten vanuit haar werk. Noëlle en Tessa van de MO20-1 als wissels erbij op de bank samen met Demi. Dus uiteindelijk 4 wissels. De basis elf startte met Anouk op een voor haar vreemde plaats als voorstopper, waar de rest in hun vertrouwde positie stond.

 

Scheidsrechter Bastiaan had nog maar net voor aanvang gefloten of de bal lag al bijna in het IJVV netje. Het 1e kwartier was voor ESC, maar daarna zakte ESC weg en was het bij matig verdedigen een koud kunstje voor de IJsselmuidenaren om op een comfortabele 0-2 te komen. Na 35 minuten kwamen Amber en Tessa in het veld voor Fleur en Anouk. Ilse werd voorstopper, Tessa rechtshalf en Amber rechtsachter. Door deze omzettingen stond het georganiseerd beter en kreeg ESC meer grip op de wedstrijd.

 

Bij een ruststand van 0-2 werd in de kleedkamer afgesproken om volle bak voor de aanval te gaan. Noraly in de spits en San als enige mid-midspeelster. Ook zou er nu afgejaagd worden om de opbouw van IJVV vroeg te verstoren en proberen de aansluitingstreffer te scoren. Rond de 60e minuut was een enorme mispeer recht omhoog van Melissa, die totaal verkeerd werd beoordeeld door de IJVV goalie en het 1-2 werd. Hier putten de Elburgers moed uit en zo bleef ESC jagen. Met alles wat ze in zich hadden was het een prachtig strijdtoneel en een lust voor het oog van de neutrale toeschouwer. Want ondanks alle inspanningen en kansen die er kwamen, trok ESC helaas toch aan het kortste eind. Demi was inmiddels voor de geblesseerde Tessa in het veld gekomen en de laatste 10 minuten werd er 1 op 1 gespeeld, waarbij Noelle als extra stormram in de spits erbij kwam. Het verwijt die wij onszelf mogen maken, is dat de passing en afronding te slordig waren richting het IJVV doel. Voor de statistieken kwam IJVV nog in de laatste minuut op 1-3 en liep de koploper 3 punten verder weg en ook ASVD pakte 3 punten tegen Doornspijk.

 

24 januari pas weer de uitwedstrijd tegen VVOG in de strijd voor de periodetitel en uitzicht op de 2e klasse.