Nieuws

Monsterscore voor ESC VR1

Zaterdag 24 februari, VVOG Vr1 – ESC Vr1

Tijdens de warming up, kwam er een groepje van 5- VVOG Vr1 speelsters met de begeleiding het kunstgrasveld op. Bleek dat de rest eerst met mo-20 had gevoetbald en daarna nog tegen ons moesten. Vandaar dat de aanvangstijd 1515u was. Met 14 fitte speelsters, waaronder Femke, die de nog afwezige Noa op doel verving werd het duel gestart. Het 1e kwartier was nog redelijk gelijkwaardig en er kwamen aan beide kanten wat kansjes. Na 2 afgekeurde “buitenspel”doelpunten van Noraly en een prachtige kopbal van Lisanne, was het in de 11e minuut wel raak. Melissa kreeg de bal in de diepte en schoot de bal hard binnen. Na dit doelpunt zou je verwachten dat het makkelijker moest gaan. Het tegendeel was waar. Achterin rommelde het en vanuit achter kwam de bal bijna niet naar voren. Na een tactische ingreep, waarbij gelegenheidsaanvoerder Noraly naar de laatste-vrouw-positie werd gezet en werd Ilse als vleugelaanvaller naar voren geplaatst. Dit kwam de organisatie en het spel zeer ten goede en werd beloond met doelpunten. Nienke maakte in de 35e minuut de 0-2 en 1 minuut later was het opnieuw Melissa; 0-3. Toch deed VVOG nog wat terug. Over hun rechterflank kwam het meeste gevaar en werd na een uitval, de bal hard tussen Femke en de paal binnen geschoten. Femke keepte weer uitstekend en voorkwam met gevaar voor eigen leven nog een doelpunt. Als een leeuwin op haar prooi, dook ze op de bal en voorkwam een tegendoelpunt. Na de 1-3 was het uit de eerstvolgende tegenstoot alweer 1-4 door Lisanne en ook zusje Nienke deed net voor rust nog een duit in het zakje en maakte de 1-5, tevens de ruststand. Met Lianne voor Fleur werd de 2e helft gestart. ESC ging vrolijk verder met scoren en Noraly kopte in de 50e minuut de 1-6 hard tegen de touwen. Het leek op de koude winterwedstrijd tegen Oene eind 2022. Toen werd het 0-13! Demi en Amber kwamen in het veld voor Melissa en La-vie. Dus alle wissels gebruikt. Beetje risico met deze riante voorsprong moest kunnen. Na vele mislukte doelpogingen was het de 58e minuut wel raak voor Noraly. Uit een korte corner kreeg “Noor” de bal aan de voet mee en schoot overtuigend de 1-7 in. VVOG lag inmiddels in de touwen en had de handdoek gegooid. Tijd voor de Nienke-show. Binnen 9 minuten maakte zij een loepzuivere hattrick! 1-10. 10 minuten later kreeg Noraly de bal op een presenteerblaadje van Lisanne en maakte met een geplaatst schot 1-11, waarbij nog gevreesd werd voor knieletsel. Maar hier gelukkig niets aan overhield. De aanvalsdrift van de Elburger dames was niet te stoppen en ook Demi pikte haar doelpuntje mee. Zelfs Emma kreeg het op haar heupen en stoomde op naar het VVOG doel, maar kon haar goede spel helaas niet met een doelpunt bekronen. Uit een corner, was het Lisanne die met een mooie kopbal voor de eindstand liet aantekenen. 1-13!! Volgende week thuis om 1430u tegen ZVV, waar we uit nog 1-1 gelijk tegen speelden. Kom ons supporten in onze achtervolging op ASVD en IJVV.