Nieuws

Ronald van Amelsvoort komend seizoen trainer/coach  Mannen 2

Jarenlang hebben we binnen de club geen prestatief 2e elftal gehad. Voor spelers die bij Mannen 1 onvoldoende aan spelen toekomen én de doorstroming van talentvolle jeugd is dat vanzelfsprekend zeer onwenselijk. We zijn dan ook bijzonder blij dat we sinds vorig seizoen weer een prestatief Mannen 2 hebben. Dit seizoen staat het team onder leiding van Thomas Meuleman en hij wordt geassisteerd door Cor van Putten. Het team draait prima mee in de 2e klasse, maakt een sterke ontwikkeling door en is een mooie mix van jeugdige talenten en ervaren krachten. Daarnaast is de samenwerking met Mannen 1 uitstekend wat zich o.a. uit in een soepele uitwisseling van spelers.
Omdat Thomas komend seizoen zijn VC3 diploma wil halen (voorheen UEFA B) en hij daarvoor stage gaat lopen bij PEC Zwolle, kan hij dit niet combineren met het trainer/coach zijn van Mannen 2. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een vervanger en deze hebben we gevonden in de persoon van Ronald van Amelsvoort! Ronald heeft zelf als speler de gehele jeugdopleiding van de vv Nunspeet doorlopen en is al op 16-jarige leeftijd begonnen met training geven. Eerst meerdere seizoenen bij Nunspeet (met tussendoor 1 seizoen bij ’t Harde) en achtereenvolgens bij Hierden, VVOG, opnieuw Hierden en uiteindelijk in het seizoen 2021-2022 weer bij Nunspeet als trainer/coach JO19-1 waarmee hij met een zeer talentvolle lichting 3e divisie speelde. Vanwege werkzaamheden van zijn vrouw en de geboorte van zijn zoontje heeft hij vorig seizoen en dit seizoen geen team getraind. Nu zijn privé situatie het weer toelaat om zijn passie voor het trainersvak weer volop de ruimte te geven, heeft Ronald de kans aangegrepen om zijn belangstelling voor de vacature van trainer/coach Mannen 2 kenbaar te maken. Deze vacature sluit namelijk aan bij zijn ambitie om zich als trainer/coach bij de senioren door te ontwikkelen. Na positieve gesprekken met ons bestuurslid Voetbalzaken, Manager Voetbal en een afvaardiging van de spelersgroep, zijn we bijzonder blij dat Ronald voor onze club gekozen heeft. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ronald de door Thomas ingezette lijn samen met de spelersgroep weet door te zetten en wensen hem daarin bij deze veel plezier en succes!
Een nieuw gezicht dus voor de selectie van Mannen 2. Maar daar staat tegenover dat een vertrouwd gezicht behouden blijft; Cor van Putten zal namelijk ook komend seizoen de functie van assistent-trainer/coach Mannen 2 gaan vervullen en ook daar zijn we natuurlijk blij mee. Nadat Cor vorig seizoen al stiekem dacht aan zijn voetbalpensioen, besloot hij deze toch nog even uit te stellen en dit seizoen Thomas te assisteren. De samenwerking met Thomas én de klik met de spelersgroep zorgt ervoor dat Cor heel goed op zijn plek ziet en graag zijn steentje wil blijven bijdragen aan de doorontwikkeling van Mannen 2.

Reactie Ronald:

In het verleden heb ik samen met Wilfred en Andries bij de selectie van v.v. Nunspeet gespeeld en mede om die reden was het contact en gesprek met elkaar over ESC gelijk goed. De weg die ESC de afgelopen jaren is ingeslagen heb ik van een afstand met belangstelling gevolgd en ben er dan ook van overtuigd dat ik aankomend seizoen mijn bijdrage daaraan kan leveren. Na een (korte) pauze te hebben gehad als trainer, ben ik dan ook erg blij dat ik een passende club heb gevonden die aansluit bij mijn ambitie. Met de afvaardiging van de spelersgroep had ik voor mijn gevoel een goed gesprek gehad en dat is voor mij doorslaggevend geweest. Ik ben ervan overtuigd dat we de weg die is ingeslagen met de huidige trainer een passend vervolg kunnen geven. De huidige spelersgroep heeft nu als doel via de nacompetitie te promoveren naar de 1e klasse. Mocht dat niet lukken dan is dat meteen een mooie doelstelling voor aankomend seizoen omdat met elkaar te bereiken in combinatie met aanvallend voetbal. Met als belangrijkste uitgangspunt om de talentvolle (jeugdige) groep individueel beter te maken. Daarnaast hoop ik dat een aantal spelers straks de stap via de 2e selectie kan maken naar de 1e selectie en daar zal ik samen met Cor mijn uiterste best voor doen.