Nieuws

ESC knokt zich naar de overwinning op vv Wilsum

Vorige week werd er door ESC in de uitwedstrijd in Heerde tegen vv SEH nipt verloren met 3-2. Zaterdagmiddag kwam de hekkensluiter vv Wilsum op bezoek. Vooraf gold maar een ding voor de Elburgers, winnen om zodoende niet nog in meer in de problemen te komen op de ranglijst. Zo’n eenvoudige klus was het niet, uit werd er nipt met 0-1 gewonnen in Wilsum.

Onder een straffe wind werd er om 14.45 uur afgetrapt in Elburg. Na zeven minuten spelen kreeg ESC een grote kans om al vroeg op een 1-0 voorsprong te komen. Een vrije trap werd gelost door doelman Teko Malanda van vv Wilsum. Efe Sahan was er als de kippen bij, maar zijn schot ging via de keeper naast. Dezelfde Efe Sahan kreeg een kwartier later de bal niet onder controle, waardoor een speler van vv Wilsum vrije doorgang kreeg richting het doel van Finn van der Heide. Met een overtreding werd dit onschadelijk gemaakt. Gelukkig voor Efe zag de scheidsrechter dit niet als een doorgebroken speler en kwam hij met een gele kaart goed weg. ESC oogde een beetje onrustig, veelal werd de lange bal gehanteerd en de passing was onnauwkeurig. Beide teams zochten met de brilstand op het scorebord de warme thee op in de rust.

Na rust werd door ESC vanaf de aftrap meteen de aanval gekozen. Donny Mulder kwam op links vrij in het strafschopgebied. Zijn uithaal strandde op de keeper tot hoekschop, waar hij de bal beter had kunnen afleggen op de vrij staande Jelte Veenstra. Na goed doorjagen van Max Lamberink, kwam Donny Mulder opnieuw in balbezit. Met een ferme trap schoot hij de bal in de 56e minuut tegen de touwen. Spits Bert-Jan Kragt kwam in het veld voor Daan van Ommeren. Na een uur spelen schoot wederom Donny Mulder een bal naast, na een korte corner van Mathijs Frik. Mats van Dieren maakte zijn rentree na een blessure ten koste van Jelte Veenstra. De tweede treffer bleef uit en vv Wilsum ging op zoek naar de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd waren de gasten uit Wilsum dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging tot opluchting van alles en iedereen in Elburg via de paal naast. Op rechts haalde Donny Mulder de achterlijn, zijn voorzet werd nipt gemist door de inglijdende Mats van Dieren en een snoekduik van Bert-Jan Kragt om de bal te koppen ging ook verloren. Een paar minuten later zette Mats van Dieren, Donny Mulder vrij voor de keeper. Maar hij schoot de bal tegen de keeper aan tot hoekschop die helaas niks opleverde. Met nog een paar minuten te spelen kreeg Mats van Dieren plots een vrije schietkans, zijn schot belandde naast het doel. In de 90e minuut was het weer Donny Mulder die vanaf rechts de achterlijn haalde, deze keer werd zijn voorzet ingetikt door de inlopende Bert-Jan Kragt. Uiteindelijk werd er toch nog met 2-0 gewonnen.

Volgende week zaterdag is er een inhaalprogamma, waardoor ESC een weekje vrij is met Pasen. Zaterdag 6 april speelt de Elburger SC opnieuw thuis, deze keer tegen Rood-Wit ’58 uit Putten. De wedstrijd op het Burgemeester Bode Sportpark begint om 14.45 uur.