Nieuws

ESC verliest meer dan alleen drie punten

Na de uitwedstrijd van vorige week tegen sv Reaal Dronten, dat een 1-1 gelijkspel opleverde. Mocht de Elburger SC zaterdagmiddag thuis aantreden tegen BAS uit Biddinghuizen. De nummer 6 tegen de nummer 7, met een voordeel van 3 punten voorsprong voor ESC. Dat waren de cijfers voorafgaand aan deze wedstrijd. Met meer dan een half elftal aan geblesseerden en de op vakantie zijnde Donny Mulder, was het wederom een puzzel voor hoofdtrainer Raoul Jessurun om een elftal te formeren. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte houden ter nagedachtenis van de overleden Greetje Keijzer-Kraaijenhof, een trouwe supporster en tevens vrijwilligster van de Elburger SC.

Onder een stralende zon werd er om 14.45 uur afgetrapt op het Burgemeester Bode Sportpark. Het werd een beetje tamme wedstrijd, beide teams misten de creativiteit om echte grote kansen te creëren. Na bijna een kwartier spelen viel het eerste schot op het doel, Ramon Flokstra zag zijn schot namens ESC over de lat verdwijnen. Aan de andere kant kreeg BAS na een half uur voetballen de bal uit een scrimmage niet over de doellijn, keeper Joost van de Rozenberg had net voor de doellijn de bal klemvast. Vijf minuten later kreeg ESC een grote kans. Uit een corner van Max Lamberink, kopte Bert-Jan Kragt de bal richting Luca van der Hulst. Die in het daarop volgende luchtduel de bal op zijn rug kreeg, waarna de bal net over de lat verdween. Vijf minuten voor rust vloog een schot van BAS nog naast het doel van ESC. Maar in de laatste minuut voor rust was het wel raak. De defensie van ESC kreeg de bal niet uit het doelgebied gewerkt. Zo kwam de bal plots voor de voeten van een speler van BAS, die de 1-0 simpel binnen tikte. De koude wind maakte het voor de vele supporters langs de lijn niet beter op.

Na rust moest de thuisclub wel op zoek naar de gelijkmaker. Na zes minuten in de tweede helft was de eerste mogelijkheid daar. Maar een schot van Bert-Jan Krag ging helaas naast. In de 60e minuut moest Thomas Hoogers na een duel geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Daan van Ommeren. Daarna was BAS dichtbij de 0-2, maar met een uitstekende redding van Joost van de Rozenberg werd de bal tot hoekschop verwerkt. Met nog twintig minuten te spelen moest een tweede speler van ESC het veld geblesseerd verlaten. Deze keer was het Jarralt Boonen die na een duel geblesseerd raakte, voor hem kwam Rijk Jansen binnen de lijnen. Na een half jaar stage in het buitenland is Rijk Jansen weer terug bij de eerste selectie van ESC. Jelte Veenstra kwam gelijktijdig het veld in voor Maxwell Duin. Ondanks deze twee tegenslagen gingen de Elburgers op zoek naar de 1-1. Via een hoekschop van Mathijs Frik kwam de bal via een kopbal van Bert-Jan Kragt, voor de voeten van Jelte Veenstra. Zijn pegel smoorde in de defensie van de Biddinghuizer defensie. Een minuut later ging een schot van Max Lamberink voorlangs het doel van BAS. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot voor de Elburgers opnieuw toe. Net als bij de voorgaande twee blessuregevallen, raakte aan de rechterflank op de helft van de tegenstander. Deze keer Ramon Flokstra zodanig geblesseerd tijdens een duel, dat ook hij het veld noodgedwongen moest verlaten. Hij werd vervangen door Merijn Boonen. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Bert-Jan Kragt nog een hele grote kans. Maar zijn keiharde uithaal vlak voor het doel, vloog over de lat. De gasten uit Biddinghuizen hadden in de laatste minuut en in blessuretijd nog de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Beide kansen gingen echter verloren. De Elburger SC verliest met deze 0-1 nederlaag niet alleen drie kostbare punten, maar ook drie geblesseerde spelers. Hopelijk valt de schade achteraf nog enigszins mee.

Zaterdag 16 maart speelt ESC een uitwedstrijd tegen vv SEH om 14.30 uur op sportpark De Eeuwlanden in Heerde. De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 23 maart om 14.45 uur tegen vv Wilsum.