Nieuws

ESC VR1 van de tactiek ondersteboven

ESC Vr1 – ZVV’56 Vr1

Vandaag werd voorafgaand aan de bespreking een evaluatiegesprek gehouden door Wilfred en Jan. Alle speelsters en ook de trainers zijn gehoord met betrekking tot volgend seizoen. Op enkele twijfelaars na, gaan alle speelsters en ook de trainers in ieder geval nog een seizoen door. Alice stopt als leidster. Hopelijk mogen we dan in de 2e klasse ons meten aan nog weer sterkere tegenstanders. Aansluitend aan dit overleg werd de bespreking gehouden onder toeziend oog van Wilfred, die in het kader van coachvaardige ondersteuning even bij ons in de tactische keuken wilde meekijken. Na de opstelling en vooral verbale uitleg, deed het magneetbord zijn visuele dienst. Was de doelstelling van met name het vastzetten/ontregelen van de ZVV opbouw nu duidelijk? Met 13 eigen speelsters en Yaelle van de MO-20 als extra wissel moesten vandaag de 3 punten van het taaie ZVV gepakt worden. Vooral om aansluiting met de top en uitzicht op de nacompetitie te houden, om via die weg alsnog de 2e klasse te behalen. Uit in Zevenhuizen werd het 1-1 en speelde de scheidsrechter een bepalende rol. Maar bleek ook dat er voldoende kwaliteit en fysiek in het veel bewegende ZVV team zat. Kortom we waren gewaarschuwd. De Elburger arbiter Harderwijk zou zich vanmiddag niet door zijn blauw witte hart laten leiden en zo neutraal mogelijk fluiten. Het was gewoon 11 tegen 11 en met dit kwalitatief en mentale sterke ESC team moest het toch ook weer lukken?

Met Noa terug op doel werd de 13e competitiewedstrijd gestart. Het 1e kwart was voor ESC, maar helaas werd nog geen kans verzilverd. ZVV beet ook van zich af en kwam vooral door de sterke nr 9 aanvalster af en toe gevaarlijk dichtbij het ESC doel. Maar het was uiteindelijk toch ESC, die op voorsprong kwam. Na een alerte ingreep van Noraly kwam ze 1 op 1 met de keepster en schoot bekeken raak. Een paar minuten later was het Nienke, die uit een voorzet van Melissa, de bal door de benen van de keepster frommelde en zo werd het 2-0. Hierna werd ZVV in het zadel geholpen door balverlies op het middenveld en uit de snelle aanval die volgde werd de 2-1 binnen getikt.

In de rust werd nog maar weer eens gesproken over de voorgenomen tactiek en hoe deze uit de verf kwam. Niet geheel volgens plan, ook niet slecht maar voor verbetering vatbaar. Dit moest de 2e helft verbeterd worden. Ilse kwam de 2e helft voor de niet geheel fitte Lisanne. ZVV moest komen en gooide veel passie en strijd in hun spel. Het golfde heen en weer en er werden veel felle duels uitgevochten. In de 60e minuut kwam Fleur in het veld voor Kim. La-vie werd even later door kramp overvallen en moest noodgedwongen van het veld. Noraly zakte terug, Nienke op de plek van “Noor” en de jonge talentvolle Yaelle kwam er als aanvaller bij. Verdedigend werden veel aanvallen geweerd en ballen werden rücksichtslos over de lijn geramd. Omdat ZVV aanvallender ging spelen kwam er voorin meer ruimte en dat kan je met Melissa beter niet doen. Ons goudhaantje ging als een warm mes door de boter, door hun verdedigingslinie. En rond de 75e minuut was het raak. Met een geweldig schot in de rechterbovenhoek werd het 3-1. En op het einde van de wedstrijd was het opnieuw Melissa, die op aangeven van de goed ingevallen Yaelle, opstoomde richting vijandig doel en nu maar eens de linkerbovenhoek liet bollen. Hoppa! 4-1 en de eindstand. Top 3 blijft gehandhaafd. Volgende week om 15.00 uur uit tegen Go Ahead Kampen.

Kees Bruijnes maakte van deze wedstrijd nog een aantal fraaie foto’s, waarvoor hartelijk dank.

Foto’s: Kees Bruijnes – De Loermeeuw