Nieuws

Lucky ESC VR 1 dwingt geluk af

Zaterdag 16 maart, ESC VR1 – WVF VR1

Met maar liefst 4 wisselspeelsters van de MO-20 en 1 eigen wissel, waren we goed voorbereid om het uitvallen van niet geheel fitte speelsters op te vangen. Afgelopen week werd zelfs vanwege de vele geblesseerde speelsters geprobeerd om deze wedstrijd te verplaatsen. Anouk, Alyssa, Femke, Demi, Noa en ook onze zieke aanvoerster Janneke waren afwezig. Heel erg blij met de hulp vanuit de MO-20, waarvoor opnieuw enorm veel dank. De wedstrijd moest “gewoon” gespeeld worden. Dus maar zien hoe de wedstrijd zich zou ontvouwen en maar hopen dat de niet fitte speelsters het zo lang mogelijk volhielden.

Met Nienke op doel werd, nadat huisfotograaf Harry beide teamfoto’s had gemaakt. Door scheidsrechter Harderwijk iets over half 3 gefloten voor aanvang van de wedstrijd. Noraly als captain en laatste vrouw voor de organisatie, slot op de deur en lange ballen van achteruit. WVF een technisch en fysiek sterk voetballend team, waar we in de uitwedstrijd onze handen aan vol hadden. Dit beloofde wederom een pittig potje te worden. De meeste kansjes waren voor ESC, met zo nu en dan uitvallen van WVF. Waar Nienke een echte sta-in-weg bleek en een uitmuntende wedstrijd keepte. Met Engels voetbal van eigenlijk beide kanten was het meer een Kick and Rush wedstrijd geworden. Met 0-0 ruststand werd het magneetbord opgezocht en na o.a. een tactische les van Noraly moest de 2e helft voor beter voetbal en de overwinning zorgen.

Melissa moest helaas na 5 minuten in de 2e helft afhaken, vanwege opspelende hakpijn. Sanne van Dorp kwam erin. In de 60e minuut werd de moegestreden Amber gewisseld voor Merle. En Noëlle kwam de laatste 20 minuten nog voor de geblesseerde Lianne. Het spelbeeld bleef zo’n beetje hetzelfde als de 1e helft en de wedstrijd leek af te stevenen op een troosteloos gelijkspelletje. Ware het niet dat Sanne van Dorp de opbouw van WVF dusdanig verstoorde en in balbezit kwam. Met een mooie voorzet op Lisanne, die de bal kon koppen. Via de keepster viel de bal voor haar voeten en alsnog werd in de 88e minuut de 1-0 gemaakt. Uiteindelijk werd na 5 minuten blessuretijd voor einde wedstrijd gefloten. Met wat mazzel toch 3 punten en zo blijven we dus nog in de race voor P/D en willen dit volgende week uit tegen Oene vasthouden.