Nieuws

BEDANKT!

Zaterdag 13 april, ESC Vr1 – DSV Vr1

Onze captain Janneke en Anouk kampen met langdurige gezondheidsproblemen. 2e captain Noraly vanwege maagklachten niet geheel fit, maar wel wissel. Femke scheurde afgelopen donderdag tijdens training haar linker enkelbanden in en voor haar is het seizoen ten einde. Maar is er wel bij als supporter met krukken en haar dikke enkel. Klasse! Alyssa door rugproblemen vanmiddag op haar 19e verjaardag eindelijk weer als wissel op de bank. Demi door stage en studie in Meppel al enige tijd van de radar. Topscoorder Melissa afwezig vanwege een familieweekend. Opnieuw gaat de dank uit naar de MO-20. Ditmaal waren Yaelle, Sanne en Noëlle bereid om ons te helpen. Met Sanne en Yaelle in de basis werd op deze prachtige zonnige warme lentedag met een 4-3-3 opstelling onder aanvoering van 3e captain “Lies” Huisman hoog druk gezet. Snel op voorsprong komen! De uitvoering was zoals vooraf besproken, maar helaas bleven de doelpunten uit. Het was eenrichtingsverkeer naar het DSV doel, maar pas in de 22e minuut werd de ban gebroken. Nienke maakte de 1-0 uit een voorzet van de sterk spelende Amber. Na de drinkpauze werd Yaelle door aanhoudende scheenbeenpijn gewisseld voor Kim. Lisanne, met haar te strakke aanvoerdersband, werd “hangende” spits en Kim kwam op linkshalf. Helaas werd er niet meer gescoord voor de rust.

Met maar liefst 3 nieuwe speelsters werd de 2e helft begonnen. Noraly, Noelle en Fleur kwamen erin voor Ilse, La-vie en Lianne. Omdat het maar 1-0 bleef, kreeg DSV nog hoop een puntje mee te pikken van het Burgemeester Bode Sportpark. Noraly was al enkele keren gevaarlijk, maar verzuimde te scoren. Na weer een passeeractie, behield Noraly ditmaal wel het overzicht en legde de bal panklaar voor de goed spelende Sanne en die frommelde de 2-0 binnen. Het laatste kwartier werd Sanne gewisseld voor Alyssa, die een wat ongelukkige invalbeurt beleefde. Bij zo’n beetje haar 1e actie was het alsof een net geboren lammetje, voor het eerst op haar poten moest staan. Maar waarbij Alys de bal wel heroverde op een voor haar onwennige linksvoor-positie. DSV probeerde nog van zich af te bijten en speelde 1 op 1 in de hoop nog wat gevaar te stichten. Maar de verdediging, waaronder Noëlle stond haar mannetje en liet zien op dit niveau mee te kunnen. Tot ergernis van haar directe tegenstander, die Noëlle met een flinke overtreding een salto liet maken, waar een dolfijn de hik van krijgt. Dit kwam de Doornspijkse op een reprimande te staan van de goed leidende scheidsrechter Fadel Jawad*.Ondanks dat dit een derby betrof, was het verder een sportieve wedstrijd. 2-0 was de eindstand en daarmee 3 punten erbij en doen we nog steeds mee voor een plek in de nacompetitie. Supporters bedankt en Hubert weer bedankt voor het vlaggen. In het bijzonder een dankwoord voor onze Jans, die ondanks alle tegenslag, er toch maar is om haar team aan te moedigen.

*Fadel, die na deze wedstrijd afscheid heeft genomen als scheidsrechter. Het plezier in het fluiten is hem vergaan, door enkele negatieve incidenten tijdens de laatste wedstrijden die hij geleid heeft. Erg spijtig dat op deze manier zo’n enorme liefhebber van het voetbalspelletje zijn hobby niet meer wil uitvoeren. Wij kennen Fadel als een enthousiaste man, die vooral het vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt. Bij trainingen stond hij regelmatig te kijken. Ook is Fadel met onze busreis vorig jaar naar Tubbergen voor de ⅛ bekerfinale nog als supporter mee geweest. Fadel heel veel succes met alles en bedankt voor je vrijwillige bijdrage als scheidsrechter voor ESC. We gaan je vast nog tegenkomen bij ESC.