Nieuws

ESC behaald een dik verdiend punt tegen koploper FC Ulu Spor

Vorige week leed de Elburger SC een gevoelige 2-1 nederlaag in en tegen sv Lelystad ’67. Om niet nog verder in de strijd onderin de ranglijst te komen, moest er zaterdagmiddag tegen koploper FC Ulu Spor uit Zwolle een goed resultaat geboekt worden. Hier en daar had hoofdtrainer Raoul Jessurun van ESC gesleuteld aan de formatie, met de nadruk op de verdediging werd het veld betreden.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat ESC zich niet zomaar gewonnen zou geven. Er werd gestreden om elke meter, iedereen zat er fel op en de duels werden niet geschuwd. De vechtlust was duidelijk zichtbaar. Na een kwartier kreeg ESC de eerste corner dat enig gevaar opleverde voor het doel van FC Ulu Spor. Daarna lieten de gasten uit Zwolle zich voor het eerst zien, een uithaal vloog over de lat. De formatie stond als een huis, waardoor werd FC Ulu Spor gedwongen om veelvuldig de hoge lange pass te hanteren. Pittige duels werden uitgevochten tot op het randje, wat af en toe tot frustratie leidde bij de tegenstander. Met de brilstand werden na 45 minuten de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd Daan van Ommeren vervangen door Donny Mulder. Die wissel betaalde zich na twee minuten in de tweede helft al bijna uit. Max Lamberink ging er op de rechter flank vandoor en zijn pass bereikte Donny Mulder, die vrij voor de keeper stond. Helaas ging zijn schuiver naast het doel. Na tien minuten in de tweede helft kwam Jelle Veenstra het veld in voor Danny Bovendorp. En even later mocht Ramon Flokstra het veld betreden voor Mats van Dieren. De kansen waren spaarzaam, FC Ulu Spor schoot nog een bal over de lat. Met 70 minuten op de klok ontstond er nog een hachelijk moment voor het doel van FC Ulu Spor. Bij een dieptebal op Donny Mulder moest de keeper ver zijn doel uit, tot buiten de zestien meter. Met voeten en hoofd werd deze actie door hem onschadelijk gemaakt. Na een duel moest Luca van de Hulst aan de zijde van ESC, helaas het veld noodgedwongen verlaten.  Thomas Hoogers kwam als hem vervangen. In blessuretijd kreeg ESC nog een mogelijkheid voor de overwinning. Een vrije trap op de rand van het strafshopgebied. De trap van Max Lamberink smoorde in de muur van de tegenstander, maar belandde voor de voeten van Thomas Hoogers. Zijn uithaal vloog echter over het doel. Helaas geen overwinning. Maar met opgeheven hoofd en een dik verdiend punt stapte ESC van het veld af. Deze instelling bied perspectief voor de laatste vier wedstrijden van deze competitie.

Zaterdag 27 april is het Koningsdag en wordt er niet gevoetbald. Op zaterdag 4 mei gaat de Elburger SC op bezoek bij WZC uit Wapenveld. De wedstrijd op Sportpark Monnikenbos begint om 14.30 uur. Een week later op zaterdag 11 mei staat de derby tegen DSV ’61 op het programma in Elburg. De aanvang staat voor 14.45 uur op het Burgemeester Bode Sportpark.