Nieuws

Nederlaag ESC tegen Rood-Wit ’58 1-2

Na het voetbal loze Paasweekend van vorige week, mocht de Elburger SC zaterdagmiddag aantreden tegen Rood-Wit ’58 uit Putten. Naast een aantal geblesseerden, kon hoofdtrainer Raoul Jessurun deze middag ook geen beroep doen op keeper Finn van der Heide, wegens verplichtingen elders. Daar tegenover stond de terugkeer van Ramon Flokstra.

Onder een stralende zon werd er om 14.45 uur afgetrapt. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op zonder echte grote kansen aan beide zijden. In de 14e minuut ging Donny Mulder er op de rechter flank vandoor en kon de bal langs de uitlopende keeper het doel inschuiven. Lang konden de Elburgers niet geniet van deze voorsprong. Vijf minuten later was het alweer gelijk, na een dekkingsfout in de verdediging stonden er plots twee Puttenaren vrij voor het doel. Het was Bram van Meerveld die keeper Joost van de Rozenberg op het verkeerde been zette en de 1-1 binnen tikte. Na bijna een half uur spelen kwam Rood-Wit ’58 zelfs op een 1-2 voorsprong, een treffer die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Iwan van den Berg wilde de bal net iets over de middenlijn, over de linker vleugel schieten. Zijn bal raakte echter compleet uit koers en vloog over doelman Joost van de Rozenberg het doel in. ESC was niet bij machte om eerste helft het tij te doen keren.

In de rust werd Thomas Hoogers het veld ingebracht voor Max Lamberink. De rust had ESC goed gedaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. In het begin van de tweede helft kopte Bert-Jan Kragt de bal net naast het doel. Een hoekschop van Donny Mulder na bijna een uur spelen, bracht Richard Boer in stelling. Zijn kopbal belandde in de handen van keeper Joris ten Bolscher. Een schot van Donny Mulder het hetzelfde eindresultaat. Met nog twintig minuten op de klok kwamen Daan van Ommeren en Joël Schenk binnen de lijnen voor Ramon Flokstra en Mathijs Frik. In de 77e minuut kreeg ESC drie hoekschoppen achter elkaar. Waarbij de Elburgers tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker waren. Bert-Jan Kragt kreeg de grootste kans, maar zijn uithaal ging van dichtbij over de deklat. Even later zag Luca van der Hulst, zijn kopbal in de handen van de keeper terecht komen. Twee minuten voor tijd zag Donny Mulder hetzelfde gebeuren met zijn schot. Niet veel later beging dezelfde Donny Mulder een grove overtreding, waarin alle frustratie tot uiting kwam. Hierna ging bijna iedereen op het veld zich hiermee bemoeien. Scheidsrechter Gerwin Maathuis had echter de voordeelregel toegepast. Een aanvaller van Rood-Wit ’58 kon alleen met bal af op het doel van ESC. Met een fabelachtige redding behoedde keeper Joost van de Rozenberg ESC voor de 1-3. Omdat de scheidsrechter de voordeelregel toepaste, kon er volgens de regels van de KNVB geen rode kaart meer volgen. Donny Mulder mocht van geluk spreken dat het bij deze gele kaart bleef. Door deze nederlaag staat de Elburger SC nog steeds in de gevarenzone voor de nacompetitie voor degradatie.

Volgende week reist ESC af naar Sportpark “Langezand” in Lelystad voor de wedstrijd tegen sv Lelystad ’67, die gepland staat voor 14.30 uur. Een week later speelt ESC thuis om 14.45 uur tegen FC Ulu Spor uit Zwolle.